Według mnie najlepszym (może nie najszybszym i nie najtańszym) rozwiązaniem będzie zakup sprawnego ECU i przelutowanie samej kostki.
po co przelutowywać cokolwiek jak można ecu z immo i pilotami kupić, przy dobrych wiatrach za 100zł można zakupić komplet, wtedy nie masz nic lutowane i grzebane skoro nie trzeba
robert88, wiem, że chcesz szybko uruchomić autko i zrobisz jak uważasz ale jeśli podmienisz tylko tranzystor i kilka innych pomniejszych elementów w starym ECU, to nie będzie mieć to żadnego wpływu na immo, bo sparowanie znajduje się w kości. Jeśli ona jest sprawna, to i immo będzie prądzić.
Dodam jeszcze, że chyba są jakieś bezpieczniki od przekaźnika cewki (nie jestem pewny bo bazuję na ZR) ale sprawdzałeś bezpieczniki? Jedna stronka (od MGF) mówi, że jeśli spala się 20 Amperowy to trzeba dać 30A.
Wczoraj szukałem 2h schematu do MEMS'a 1.9 i lipton. No nie ma w ynternetach
z tego zestawu najważniejsze to pilot, komp i immo (ta czarna puszka z literką D - literki moga być różne ale ważne żeby był komplet, jeszcze jedna rzecz musisz sprawdzić czy u siebie masz w tej czarnej puszce jedną wtyczkę czy dwie, jeśli masz dwie a kupisz z jedną to nie będzie Ci działał moduł komfortu tzn podswietalanie wnętrza z automatu i kierunki przy zamykaniu i otwieraniu, auto odpali, jeśli masz jedną to nie ma problemu)
oki dzięki mam nadzieje ze jak wymienię to będzie działało dam znać po naprawie pozdrawiam
[ Dodano: Sro Lis 12, 2014 10:34 ]
W moim aucie ta czarna puszka ma jedną wtyczkę więc spasuje.
tylko mam wątpliwości co do oznaczeń komputera nie muszą być takie same jak w moim
tylko mam wątpliwości co do oznaczeń komputera nie muszą być takie same jak w moim
komputery mają różne oznaczenia nawet do tego samego modelu, jakie masz oznaczenia? a jakie ma nowy komp, jeśli z tego samego modelu to powinien komp zadziałać, tylko z nowym immo i nowym pilotem, wazne żeby pilot był na jednym kółku z kluczykiem którym będziesz odpalał
chce dać auto do elektryka żeby mi to posprawdzał i cała instalacje elektryczną czy właśnie nie robi jakiegoś zwarcia
[ Dodano: Sob Lis 15, 2014 15:50 ]
witam niestety nie dało rady odpalić auta przyszedł mi inny zestaw z pętlą immobilaizera ale moje auto tego nie posiada zakupiłem moduł sterujący buk856 przylutowany został do mojego ECU i też nie ma iskry do kopułki wydaje mi się ze komp został uszkodzony.
jeśli nie było pętli immobilaizera w moim aucie to jest możliwe ze został usunięty immo z kompa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum