Wysłany: Pią Lut 13, 2015 20:56 [R600] Uchwyt na napoje
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Wiam, czy ktos kiedys cos kminił nad uchwytem na kubki zamiast półeczki pod radiem?? wpadłem na pomysł i przeszukujac allegro i rózne cup holdery ze to zaadoptuje http://thumbs2.ebaystatic...PIIK0_mSQIA.jpg
Juz mam zamówione i bedziemy działac relacja wkrótce
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 13, 2015 20:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Temat przeze mnie dawno znany i obadany. Wyciąga sie 1din spod radia. W jego miejsce wkłada sie "cupholder" z VW Polo/Bory i innych vagów (akurat oni mają wyciągane holdery w rozmiarze 1din). Temat łatwy i prosty niestety dosyc drogi .. 100 - 150zl za takie coś sobie wołają. Chyba, że na szrocie dorwiesz to moze ktos puści ze bezcen
Ja bym dał na waszym miejscu z Vagów .. Dlaczego ? Już wyjaśniam
Vectra ma tylko cup holder i automatycznie traci się możliwość włożenia telefonu czy czegoś w schowek pod radiem .. W vagach jest też opcja ze schowkiem na telefon:
czyli wrzucam i napoje i telefon. Nie wiem jak wasze telefonu ale mój ex e52 sie mieścił.. 2 jak ktos w R ma okejony tunel centralny w drewnie tak jak większość R600 (no ja akurat miałem w 1 czarno w 2 drewno) na alledrogo można szybko dokupić okleine podobną do naszej ori i cup holder wyglada jak ori (no prawie) i jest schowek na pierdolety
No ale jak zamówiles z GM to trzymam kciuki aby przypasował i ładnie to wygladało
Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Mar 2008 Posty: 364 Skąd: Racibórz
Wysłany: Pon Lut 16, 2015 22:17
Wszystko fajnie tylko jak wygląda sprawa jak wysuniesz holder, wsadzisz kubek i będzie można spokojnie wrzucać biegi? Tak nie ma jakoś mega dużo miejsca
Uchwyt przyszedł, wyglada ze spasuje... wysuwa sie dosc mało wiec ze zmiana biegów nie powinno byc problemów. jutro ide robić przymiarki a w razie czego tak jak kolega pisze radio pójdzie na dół i po problemie
[ Dodano: Wto Lut 17, 2015 14:49 ]
Taki jest ten uchwyt, duzo nie kosztował bo raptem 50 zeta z przesyłką, jak nie podejdzie do przodu to tak jak był w vectrze trafi w siedzisko z tyłu dla pasażerów na tylnej kanapie
[ Dodano: Pią Lut 20, 2015 12:15 ]
Uchwyt przymocowany solidnie, dolna czesc starej półeczki posłuzyła mi jako podstawka pod radio i mysle ze wyszło w miare fajnie.
przy wbiciu jedynki, trójki i piatki uchwyt wogóle nie pezszkadza. Jest luzu ze 3cm
szczerze, to jak świni siodło... trza było to wkomponować w te OEM poleczkę co tam była, poprzycinać jak trzeba, potem mata żywica i jazda, na koniec ładnie szpachelkiem wyrównać i na czarny mat i by to wyglądało jak oryginalne, a tak to słabo IMHO
No niestety.. Slax ma racje.
Vagowska jest 1Din ładna ze schowkiem i ładnie to wygląda itd. Ta z vectry ma okragłe rogi (nie ludzko to brzmi) i jest po prostu strasznie mała .. To nawet nie ma 1din i będziesz miec teraz dziure pod radiem. No ale wazne, że własciciel zadowolony
Heh, nie musi sie wszystkim podobac wazne ze jest funkcjonalna. A jak gdzies dorwe na szrocie ta z vaga to przymierze. Wazne ze poleczke mam juz wyciagnieta i do wymiany na inna potrzeba 5 minut
[ Dodano: Nie Lut 22, 2015 18:14 ]
Nie poddalem sie i obrobilem troszke czolo uchwytu i wkomponowalem go glebiej. Teraz wystarczy zaszpachlowac i pomalowac na czarno plastiki miedzy uchwytem a radiem i mysle ze bedzie jak oem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum