Poduszka mi się nie świeci ale koles od którego kupowalem to mówił ze sie coś swieciło od abs ale ze cos wymienili wiec tak do konca bym nie ufał czy nie odpiete jest cos zeby kontrolka kogos nie zraziła. Troszke sie dałem wpusic w maliny no ale tak to jest jak sie nie sprawdza wszystkiego i na własna reke.
No ale co to mogłoby być jak nie to ?
W sumie znajomy sasiad mechanik w sobote ma tam mi cos pomoc bo jeszcze tyle drzwi sie nie otwieraja z pilota tylko od srodka działaja to i jak mi przyjdzie to ta tasme moze wymieni
Do tego lekko mi sciaga ten samochod tzn przekrecona jest kierwonica lekko w lewo i wtedy jedzie prosto takto by sciagalo w prawo. Mam nadzieje ze na diagnostyce zbieznosc ustawia
bo bede musail zrobic przeglad samochod sprowadzany z Belgii.
Doatkowo okazało sie nie mam zlodziejki do kol a na jednym kole jest tak ehh
[ Dodano: Pon Maj 16, 2011 09:11 ]
Problemem w mojej sytuacji były odłączone oba klaksony więc niepotrzebnie wcześniej zakupiłem tą taśme ale to nie jest największy problem ponieważ w moim roverze 75 jest taki przycisk zabezpieczający odpalenie samochodu trzeba najpierw wcisnac ten przycisk zanim sie samochod odpali i pozniej potwierdzić z tym ze po podpieciu klaksonu ten przycisk prawie wogóle nie działa i przez to włącza sie alarm na całego nie idzie nad tym zapanować gdy odłaczyłem klaksony raczej nie ma problemu
Poniewaz ten przycisk jak nie zostanie wcisniety poprawnie nie pozwala na uruchomienie samochodu a jak pozwoli i po uruchomieniu znow sie nie potwierdzi odcina doplyw paliwa + zaczyna wyc od razu pomocy ! Jak sie go pozbyc ewentualnie jak naprawic załoze osobny na to temat
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 16, 2011 08:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam
A ja przy okazji zapytam się jedno powiedzcie mi czy guziki od sterowania radiem w kierownicy macie podświetlane czy mi zgasły (szczerze mówiąc nie wiem czy świeciły)
_________________ --------------------------------------------------------------------
Jest MG TF Xpover gray - srebrna strzała
Jest i Rover75 -złota strzała
Jest to technicznie niemożliwe dorobić podświetlenie tychże przycisków z powodu braku wolnych przewodów w taśmie, którymi można by poprowadzić prąd do zasilania elementów świetlnych. Natomiast wiele samochodów bardziej renomowanych marek posiada takowe podświetlenie.
Witam odświeżę trochę temat
mam pytanie nie dział mi klakson ,sterowanie radiem, tempomat, prawdopodobnie wina taśmy i tak nie wiem kupić samą taśmę czy taśmę z przełącznikami od kierunków i wycieraczek
na alleg... widzę że są taśmy bez przełączników moje są dobre sprawne można je jakoś przełożyć ?
Jest to technicznie niemożliwe dorobić podświetlenie tychże przycisków z powodu braku wolnych przewodów w taśmie, którymi można by poprowadzić prąd do zasilania elementów świetlnych. Natomiast wiele samochodów bardziej renomowanych marek posiada takowe podświetlenie.
Brak wolnych przewodów oraz jak wcisnąć diody czy żarówki do przełączników.Notomiast nie zgodziłbym się z tymi bardziej renomowanymi samochodami bo i gorsze marki maja podświetlane przyciski na kierownicy
_________________ --------------------------------------------------------------------
ok myślałem że jest to jakoś powiązane jedne z drugim dzięki za odpowiedz.
[ Dodano: Nie Sty 26, 2014 14:48 ]
Witam tasma zmieniona klaksony ozyly sterowanie radia z kierownicy tez ale sterowanie tempomatem nie dziala, gdzie szukac przyczyny?
Może moduł tempomatu albo włącznik padł.Świeci ci włącznik po załączeniu.
Panowie, nie chce zakladac nowrgo tematu. Padla mi tasma pod kierownica. Mam Rovera 75 2,0 CTD 2000 r z tempomatem. Czy jest tylko jeden rodzaj tej tasmy, czy jest on uzalezniony od modelu samochodu? Bo nie wiem, jaka kupic.
_________________ Wolę pchać Rovera niż jeździć Golfem
Jak kupisz taśme z tego samego modelu i z tempomatem to na pewno będzie pasować.
A nie ma telefonów możesz zadzwonić zapytać gościa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum