Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witajcie.
Otóż dokładnie tak jak w temacie, mam problem z demontażem klamki. Sprawa jest o tyle skomplikowana, że dosłownie nie mogę jej wyjąć. Oczywiście boczek zdjęty, śruby mocujące klamkę też .. Więc w czym problem? Otóż w zamku, który stoi na przeszkodzie jej wymiany. Nasuwa się pytanie - jak można wyjąć taki zamek? Gdyż to właśnie w nim leży problem. Próbowałem zdjąć zawleczkę trzymającą go, jednak bez rezultatu wciąż nie mogę wyciągnąć..
Jakieś sugestie
Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 27, 2015 15:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Chodzi o wewnętrzna chromowana klamkę? Odkręcasz śrubę pod zawleczką i delikatnie przesuwasz klamkę w kierunku przodu auta i klamka wychodzi Następnie plastikowe zabezpieczenie, trzeba delikatnie podważyć i przekręcić.
Nie pamietam teraz ale zdejmujesz boczek..
potem 2 śruby 10'tki
1 śruba na śrubokret krzyżak - na dole klamki - trzymająca klamke abyś jej nie wyrwał otwierając tysięczny raz.
i zamek - jak nic nie powaliłem - jeśli tak to poprawcie musisz lekko wyciągnąć klamke do siebie z auta i drucik zabezpieczający zdjac (tak jak w szybach z korbotronikiem) i zamek zostaje w aucie a klamke masz w rece.. tylne i boczne drzwi analogicznie ale zależnie od wersji już bez zamka
Po zdjęciu tej zawleczki zabezpieczającej zamek nadal trzyma się klamki. Postępuję delikatnie wobec niego, by przypadkiem nie urwać cięgieł. Brak pomysłu mam już jak to rozdzielić
Jutro (bo dzisiaj juz nie mam weny) bede na garazu to leża u mnie 2 klamki z Rovera i obejrze dokładnie tą klamkę i jak cos sobie przypomne to Ci napisze.. Bo zmieniałem klamki 2 razy bo w zime urwałem
Jak masz taką możliwość to czemu nie. Być może jest coś o czym nie wiem, demontując tę klamkę, która nadaję się do wymiany ze względu na urwane zaczepy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum