Witam, moim pierwszym roverem był przypadkowy rover 1.4 8v .. byłem z niego mega zadowolony póki nie dałem się przejechać koledze i zaczęło się coś dziać ze skrzynią biegów wiec sprzedałem straciłem ledwie 300 zł na nim więc tragedii nie było Wnet zauważyłem rover-a w Poznaniu ( miałem 600 km ) ze skorą 1.4 16 V z klimą bardzo zadbany kupiłem go za 2700 jeździłem nim rok a ze miałem wtedy 18 lat i byłem totalnym ( i jestem) laikiem jeśli chodzi o mechanikę nic nie wymieniałem trochę go pokatowałem i sprzedałem na części za 1500 zł Patrzą na to teraz opłacało się w sumie nie dokonałem nawet wymiany klocków czy oleju!
Później przyszedł czas na pierwsza 414 105 KM z .. Poznania ( miasto rover-ów ? ) w sumie rover ten miał 140 000 przebiegu i .. wszystko się sypało w nim wewnątrz podsufitka ( jak to w każdym w sumie) drzwi otwierałem przez okno , ktoś nie udolnie próbował przykleić skórę na boczki drzwi wiadomo jak to się skończyło z dachu schodził lakier a mimo tego auto było w bardzo dobrym stanie mechanicznym nigdy mnie nie zawiodła ale musiałem go sprzedać ze względu na to ze nie miałem kasy
Później przyszedł szok rover 420 ! 2.0 136 KM skóra , podgrzewane fotele, tempomat , el szyby / szyberdach auto !@!$#ło aż miło było w idealnym stanie mechanicznym ! Auto posiadał wcześniej policjant i kierowca tira to chyba dlatego.. dałem za niego 2700 kupiłem go w okolicach poznania nie wiem czemu tam sa najlepsze roverki Sprzedałem nie wiem czemu i kupiłem 214 z LPG.. tragedia auto ogólnie bardzo oszczędne ale sypały się cześć jedna po drugiej sprzedałem na części jak poszła uszczelka pod głowicą i kupiłem 214 znów ze skóra i szyberdachem za 1700 zrobiłem trasę 600 km i sprzedałem ponieważ chciałem znowu kupić 420 jednak .. kupiłem wczoraj byłem pod sklepem u mnie w mieście patrze stoi 216 coupe ! Uszkodzona lampa w tyle , podarty fotel , rdza tylko delikatnie na jednym nadkolu co w sumie jest trochę szokiem jak na auto 93 rocznik : ) dzwonie do gościa mówi ze auto z Włoch sprowadzone silnik chodzi, biegi + sprzęgło bdb jedyne co to nawiew , szyba się nie opuszcza pytam o cenę a ten mówi że 2000 do dużej negocjacji! cena mnie zaskoczyła i tutaj pytanie co byście zrobili na moim miejscu ?! NIe ma tej coupe na zadnym olx , na co zwrócić uwagę przy oglądaniu ? CO byście zrobili na moim miejscu szukać zadbanej 420 czy brać tą 216 ?
Chciałbym założyć LPG w aucie i nie wiem czy do auta z 93 r jest sens zakladac gaz.. ?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 09, 2015 18:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
2 poszły na żyletki , jeden dlatego że go zaniedbałem ale on dał życie innemu roverkowi więc życie za życie! Drugi poszedł ze względu na uszczelka nie stać mnie było na zrobienie tego
ponieważ teraz się zmieniła moja sytuacja i mam dobrą robotę i mnie stać nie wiem czy czytałeś ale chciałem zakładać gaz do auta a to koszt 2-3 tys więc można wywnioskować po tym co pisałem że chce w auto włożyć kasę Normalne według mnie że ledwo po zdaniu prawka nie każdy ma na samochód + jeszcze kasę żeby go robić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum