Wysłany: Wto Gru 29, 2015 12:35 [R25] Problem z obrotami i brak mocy
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2004
Witam jestem posiadaczem Rovera 25 streetwise z silnikiem 1.4 16V i mój problem polega na tym ze obroty często spadają poniżej tysiąca silnik chodzi w tedy jak by miał zasnąć ale nigdy nie zgasł a drugi problem jest taki ze czasami brakuje mu mocy ruszając z górki czy z pod świateł pedal w podłodze a on zaskakuje dopiero po kilku sekundach to samo dzieje się na pierwszym czy drugim biegu dodam jeszcze ze silnik zalany jest nowym olejem i filtr oleju i filtr paliwa i nowe świece nowy filtr powietrza czy ktoś spotkał się już z podobnym problemem i mógł by mi pomóc
Ostatnio zmieniony przez Robson193 Wto Gru 29, 2015 15:31, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 29, 2015 12:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A czy silniczek krokowy Ci działa prawidłowo? Otwórz maskę i ręcznie dodaj gazu - powinieneś natychmiast usłyszeć pracę krokowego (specyficzny chrobot). Jak nie łapie od razu to masz winowajcę.
Jeszcze czujnik położenia przepustnicy do sprawdzenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum