Czytasz może dobrze, ale nie wiem czy wszystko i ze zrozumieniem
MaReK napisał/a:
Wystarczy kabelek INPA oraz moduł ...1522, no i oczywiście TOAF.
Wtedy mamy fabryczne, takie jak w polftowym modelu, otwieranie klapy bagażnika z pilota.
a także
MaReK napisał/a:
No ale sam moduł HL (czarny) nie wystarczy musi mieć numerki takie jak podałem kilka postów wyżej kilka lat temu
Więc w tej kwestii się nie zmieniło nic, ale... poczekamy, pożyjemy, zobaczymy... może marcin.misek opracuje metodę upgradu procesora
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Na razie szukam 1522 ale ceny w okolicy 100 za coś co może nie działać (sprzedawca nie pewny) to troche ryzykowne.
A to TOAF już zgrywa (backupuje) BCU ? Czy takie przenosiny bebechów BCU przeniosa również VIN czy jego też trzeba kopiować osobno ? Mi coś kabel zaczął nawalać i ciężko z jakimkolwiek modułem poza LCM połączyć, podobnie jest z INPA też się sypie a wcześniej jakoś działało ...
To moja wersja z tego co pamiętam backupuje tylko moduł silnika. A u oyca byłem i jego kabelek śmigał bez problemów Więc stawiam że ten mój coś niedomaga. Ale dzięki za rade pooglądam gniazdo - ono u mnie dość luźno lata ... jak wyjmuje wtyczkę to się wysuwa ze swojego miejsca
To je troszeczkę odegnij do krawędzi, zarówno dolny rząd jak i górny. Delikatnie i z wyczuciem, tylko po to, żeby ciaśniej wchodziła w gniazdo. A w samym gnieździe nie zaszkodzi podgiąć te kilka pinów. Zwłaszcza ten komunikacyjny.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
No ale sam moduł HL (czarny) nie wystarczy musi mieć numerki takie jak podałem kilka postów wyżej kilka lat temu
Moge potwierdzić ze na module YWC001521 również da się uruchomic otwieranie bagaznika z pilota.
Moduł YWC001520 też powinien to obsługiwać, ale do tego nie mam potwierdzenia.
Moge potwierdzić ze na module YWC001521 również da się uruchomic otwieranie bagaznika z pilota.
Tylko ustawiając tę opcję? Czy dłubiąc fizycznie lub przestawiając bity?
Bo 1522 jest oficjalnym zamiennikiem tych dwóch 21 i 20. Kiedy ja próbowałem to włączyć VIA T4, przeszedłem przez wszystkie możliwe moduły. Klapę otwierał tylko 1522.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum