Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2005
Witam . Mam problem z moim roverkiem . Wrociłem normalnie do domu zgasiłem i ..................już nie odpalił . Kręci normalnie nie dostaje prądu na pompę paliwa tą w zbiorniku . Sprawdziłem bezpieczniki i przekaźnik . Jest ok . Po spięciu przekaźnika na krótko pompa w baku pracuje i podaje paliwo do filtra to sprawdziłem ale i tak nie pali . Gdzie szukać dalej przyczyny ? Aha to anglik jeżeli ma to znaczenie .
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 18, 2016 20:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dobrze by było sprawdzić, czy to przypadkiem nie czujnik wałka rozrządu.
Da się to jakoś sprawdzić samemu ? bez komputera ?
Podmienić na moment czujnik wałka rozrządu z innego egzemplarza i sprawdzić.
Najczęściej z tymi czujnikami jest tak, że auto nie chce palić na rozgrzanym silniku, ale odpala na zimnym - masz tak?
Oto ten czujnik Obrazek[/quote
]
Niestety mój nie pali wogole.
[ Dodano: Sob Kwi 30, 2016 16:53 ]
Komputer wykazał błąd regulatora ciśnienia paliwa na pompie wysokiego ciśnienia. Wymieniłem na nowy i.... Dalej nic. Czekam na ponowną wizytę gościa z komputerem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum