Już mamy to ogarnięte... zmarzłem jak pies, a marcin.misek będzie jutro spał w pracy... ale mamy go. Wiemy jak aktywować lub deaktywować tempomat w naszych pojazdach
dawidd. Zmień opcję na 'nieaktywny'. Daj zapisz i poczekaj ok. 10 sek.
Jak pasek postępu zniknie wyłącz stacyjkę i policz do 20.
Włącz stacyjkę, włącz tempomat na konsoli. Rozpędź auto powyżej 40km/h i sprawdź czy działa tempomat jak należy.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Panowie czy tempomat sie załącza tymi guzikami na kierownicy po lewej mam guziki do radia a po prawej sa tez jakies ale nic sie nie zmienia jak je naciskalem wiec nie wiem czy to tempomat czy jakies guziki od sterowania radiem
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Maj 2013 Posty: 1000 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Czw Kwi 21, 2016 13:38
MaReK zrobilem z tempomatem jak piszesz i zalacza sie tylko lampka na konsoli, na guziki w kierownicy nie regauje i ikonka tempomatu sie nie zalacza. Zrobilem z powrotem i dziala mi tak jak wczesniej - tempomat wlaczam przyciskiem res, kolejne wcisniecie res powoduje zgasniecie kontrolki i zeby znowu ja wlaczyc to trzeba wylaczyc guzik na konsoli, podlaczyc ponownie i znowu res i kontrolka sie zapala.
j0zek, akurat Twój przypadek mnie nie dziwi, bo Ty masz zawsze wszystko inaczej jak inni
Proponuję żebyś zrobił to jeszcze raz. Masz wersję 0.40 więc logika jest zamieniona. Musisz ustawić nieaktywny, zrobić save i tu poczekać ok. 5-10 sek.
Następnie wyłącz stacyjkę i czekaj 1 min. Po tej minucie włącz stacyjkę, załącz tempo na kontroli i rozpędź się do 50km/h. Wtedy naciśnij +. Ikona tempomatu powinna się załączyć i działać prawidłowo. Wersja ze źle zakodowanym tempomatem powoduje, że ikonka po RES włączy się nawet na postoju.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Wysłany: Czw Kwi 21, 2016 15:28
dawidd napisał/a:
j0zek, a robiłeś test jadąc powyżej 40 km/h. Inaczej żółta ikona nie zapali sie
dawidd, aż takim głupcem nie jestem
[ Dodano: Czw Kwi 21, 2016 16:28 ]
MaReK napisał/a:
j0zek, akurat Twój przypadek mnie nie dziwi, bo Ty masz zawsze wszystko inaczej jak inni
Proponuję żebyś zrobił to jeszcze raz. Masz wersję 0.40 więc logika jest zamieniona. Musisz ustawić nieaktywny, zrobić save i tu poczekać ok. 5-10 sek.
Następnie wyłącz stacyjkę i czekaj 1 min. Po tej minucie włącz stacyjkę, załącz tempo na kontroli i rozpędź się do 50km/h. Wtedy naciśnij +. Ikona tempomatu powinna się załączyć i działać prawidłowo. Wersja ze źle zakodowanym tempomatem powoduje, że ikonka po RES włączy się nawet na postoju.
Ok to tak zrobię jutro. Faktycznie, jak mam tempomat włączony, to przyciskiem res włącza się kontrolka nawet na postoju.
Jeśli chodzi o pozostałe inne możliwe funkcje do włączenia, np. oświetlanie drogi do domu to na takiej samej zasadzie się aktywuje?
Wysłany: Sro Kwi 27, 2016 18:36
MaReK napisał/a:
MaReK Zrobiłem jak radziłeś i wychodzi na to, że tempomat teraz działa tak jak powinien.
Dzięki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum