Typ: HSE Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2004
Cześć,
Jestem nowy posiadam Freelandera V6 w automacie wersja USA. Przez 25tys.km. nie miałem z tym autem problemów poza wymianą podpór wału i pękniętym trójnikiem chłodzenia (ubytek płynu), aż do teraz.
Zauważyłem, że płynu w zbiorniku jest więcej niż było, a gdy stygnie płyn nie opada, ale wąż od chłodnicy robi się płaski jak naleśnik. Innych objawów nie było. temperatura w normie. po poluzowaniu korka węże napełniały się wodą a poziom płynu opadał.
Wymieniłem korek w zbiorniczku na nowy oryginalny i wszystko wróciło do normy, ale tylko na kilka dni ponieważ teraz płyn znowu jest wysoko i nie opada nawet po poluzowaniu korka, wąż idący do wymiennika ciepła IRD jest płaski jak naleśnik obojętnie czy ciepły czy zimny. a dodatkowo gdy jadę co chwila wyłącza się i włącza LPG tak jakby mroziło parownik i instalacja odłączała gaz bo za zimny (BRC). Wykonałem test Uszczelki pod głowicą przy pomocy niebieskiego testera. wszystko w porządku. Czy przyczyną takiego stanu może być pęknięty zbiorniczek wyrównawczy? Czy coś poważniejszego typu zawalony wymiennik ciepła IRD?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 22, 2016 08:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zakupiłem zbiorniczek w land store zanim zdążyłeś kolego odpowiedzieć na mój post. Byłem na urlopie a landek stał pod domem. Po konsultacjach i zapewnieniu, że na 90 sprzedanych tylko 2 były reklamowane skusiłem się na zamiennik. Zamontowałem dzisiaj i wytrzymał 3 słownie trzy kilometry. i tak sobie radośnie zaczął sikać. ale dopóki trzymał ciśnienie gaz się nie wyłączał.
Kupiłem ale dostawa trwała do dzisiaj. auto lata jak ta lala. zauważyłem tylko, że wąż idacy od chlodnicy do IRD nadal jest spłaszczony ale nagrzewa sie wiec mysle ze jest ok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum