Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam,
może ktoś się miał też ten kłopot podzieli radą jak sobie poradził z uszczelkami szyb bocznych , nowe kosztują krocie a stare w dwóch miejscach mi spuchły i zaczyna szumieć przy większych prędkościach.
Macie jakieś patenty może pasują jakieś nowe od innych marek czy zostaje tylko szrot?
zastanawiam się tez czy ktoś poradził sobie z problemem porysowanych szyb bocznych? sam po polerce myślałem żeby oddać uszczelkę do flokowania.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 20, 2016 11:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wymień wszystkie uszczelki szyb na "nowe" używane z najnowszego rocznika i po problemie.
[ Dodano: Wto Wrz 20, 2016 14:05 ]
nowe może dostaniesz na rimmerbros.co.uk
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
No pięknie Winu, gdyby te uszczelki były jedynym co mam do zrobienia w moim parchu to może i bym odżałował te 400-500zł na 1 uszczelkę. Masz rację z tymi szrotami lepiej pojeździć samemu i zdjąć, a tak swoją drogą to sobie bardzo dużo liczą za nówki co nie.
Nie zdziw się jak na 80% szrotów nie pozwolą Tobie samemu demontować części.
Niestety w PL jest to norma nie wiem czym podyktowana.
Najlepiej poprosić gościa byś mógł z nim iść i sobie wybrać.
Generalnie ten model tak ma, że te uszczelki puchną i rzadko kiedy trafiają się w 100% dobre.
Uszczelka do tylnej klapydo 5d która pęka i woda się leje kosztuje między 700 a 1000 zł więc tu w sumie to oferta promocyjna
A zestaw rdzewiejących rur wodno paliwowych (zamiennika brak) 1500
Generalnie to od jakiegoś czasu norma że elementy nadwozia potrafią być droższe od niektórych elementów mechanicznych.
To prawda, to auto jest pełne skrajności z jednej strony za 4k można pół auta wymienić a z drugiej strony jest parę części drogich jak cholera. Mi napuchły w tylnych drzwiach łączniki szyb więc będę jeździł po szrotach aż znajdę w dobrym stanie, swoją drogą też nie mieli jak tego usztywnić tylko musieli władować kawał metalu... chyba że wiedzieli co robią i dlatego kosztują po 500zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum