Wysłany: Nie Wrz 25, 2016 12:14 [216 Cabrio] Kierownica od nowszego modelu
Orientuje się ktoś czy kierownica od polifta 200 czy nawet nowszej wersji 200 lub 400 podpasuje do kanciaka z ta obrzydliwą kierownicą z okrągłym klaksonem? Chodzi mi dokładnie czy ta kiera podpasuje:
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 25, 2016 12:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
MotoKuba, u ciebie jest taka podkładka pod kierą, na niej ślizgają się blaszki i w ten sposób przekazywany jest prąd na klakson, zdejmij to zakumasz o co biega. Da sie przełożyć te podkładkę, robiłem to kiedyś w kancie i działa o jak trzeba.
No i niestety kierownica nie pasuje. Raz, że ma za długi stożek na kolumne kierowniczą i wystaje, frezy łapie minimalnie, a dwa klakson w nowej ma kostke, w mojej na konektorki. Widocznie w 400 inne montowali niż w 200
[ Dodano: Pon Paź 03, 2016 22:43 ]
Chyba, że coś źle pomyślałem na szybko, bo robiłem to po ciemku. Jutro na spokojnie za dnia spróbuje to wytargać i na spokojnie pomyśleć.
[ Dodano: Wto Paź 04, 2016 23:09 ]
Slax, jak mogę Cie prosić to powiedz mi jeszcze raz jak tą blaszkę przełożyć bo nie kminie. Jak zdejmę ori kierownice to mam blaszkę z jednym "dzyndzelkiem" Ona ma zostać tak? W nowej kierownicy od przycisków idzie jeden konektorek od masy, a od plusa idzie wtyczka z jednym przewodem.
ZTCP to na kolumnie masz te blaszkę tak a "pod kiera masz taki okrągły ślizg, tez slizg zdejmij, da się, i przełóż do nowej kiery. Trzeba go jakos zamocowac na klej, czy jak ci sie podoba, nie musi byc jakos mega mocno bo to żadnych obciążeń nie przenosi, zapewnia tylko kontakt z kolumna kierowniczą, do tego podłącz klakson i po sprawie
Na spokojnie w dzień ogarnąłem o co chodzi Przełożyłem ten ślizg ze starej kierownicy, w nowej pozbyłem się kostki i zrobiłem to na konektorki do starego ślizgu i pasuje wszystko jak należy. Dzieki za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum