Wysłany: Sob Lis 05, 2016 13:49 [R25] Folia Kameleon na lampy
Witam czy ktoś z ''roverzystów" naklejał folie typu kameleon na przednie lampy ?
Dziś zabieram się za oklejenie tylko halogenów, a chciałbym zobaczyć jak wyglądają wszystkie "trzy" lampy (halogeny,długie/postojówki,mijania) oklejone .
I drugie pytanie , zdemontowałem halogeny (oczywiście połamałem uchwyty śrub bo były tak zardzewiałe ze nie szło odkręcić ale naprawi sie ) , są na nich takie białe kropki jakby ktoś farbą pochlapał , oczywiście mniejsze lecz z bliska widoczne . Da sie tego jakoś pozbyć ? Próbowałem benzyną ekstrakcyjną lecz pomogło w lekkim stopniu .
Jutro dodam fotki jak halogeny siadły
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 05, 2016 13:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
herobot, a nie lepiej byłoby to spolerować? Papiery wodne o bardzo wysokiej gradacji i polerka. Chyba, że masz dostęp do pistoletu lakierniczego. To zmatowić wysoką gradacją i po pryśnięciu pistoletem otrzymujesz absolutne szkło.
Właśnie próbowałem ale to jakby "wżery" w szkle . Nie jest to widoczne tylko z z odległości 20 cm lecz ja lubie mieć jak najlepiej . Okleję je i zobacze jak to będzie wyglądać , jeżeli będzie źle to niestety muszę rozważyć propozycje z pistoletem
[ Dodano: Wto Lis 08, 2016 16:49 ]
Witam ponownie po paru dniach lecz męczyłem się by okleić te jajowate halogeny .
Efekt cóż średnio mi sie podoba ale poczekam na słoneczny dzień i porobię więcej zdjęć ponieważ tylko podczas dobrego światła ładnie folia się "Kamelełonowywuje" ( Mieni w oczach)
Za tydzień na 50% okleję wszystkie reflektory lepszą folią gdyż zderzak ściągam i mam okazje Na dniach dodam więcej fotek jak trafi sie pogoda
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum