Wysłany: Czw Lut 23, 2017 12:52 [R75] Problem z pompka
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Cześć wszystkim słuchajcie mam taki malutki problem troszke mi ubywa płynu w zbiorniczku pompki czym to może byc spowodowane? I jeszcze coś nie mam tej gumki co jest w zbiorniczku pompki bo gdzieś mechanik zapodział i czymś to grozi?
Dodam ze żadnych wycieków nie ma ostatnio był odpowietrzony bo było nowe sprzęgło
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 23, 2017 12:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 6 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 344 Skąd: Mazury
Wysłany: Czw Lut 23, 2017 13:18
Sprawdź czy masz suchą złączkę w grodzi silnika ewentualnie od spodu między silnikiem a skrzynią biegów czy masz sucho. Czyli albo złaczka albo wysprzęglik delikatnie puszcza. U mnie wysprzęglik przeciekal na tyle delikatnie że też sucho miałem ale dolać musiałem tak raz na pół roku do pompki. Zakładam że przy samej pompce masz sucho , a wysprzęglik masz nowy ?
Ogólnie padła mi skrzynia miesiąc temu I musiałem kupić używana Wysprzeglik nowy pompa sprzęgła nowa i całe sprzęgło nowe Patrzalem jest suchutko i to mnie dziwi..
jak nie masz wkładu gumowego w zbiorniku to może Ci kapać na gwincie albo przez dziurkę na korku, zatkaj dziurę i zrób uszczelkę pod korek, albo wkład gumowy załatw( mogę Ci wysłać)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum