A jak by nie szło , to po prostu rozpruj te nakrętke i zamow na szrocie druga . Może byc tak zaklejona że przy odrecaniu tak ja zmasakrujesz ze bedzie nadawala sie tylko do kosza .
_________________ Aby nasze życie było twórcze, musimy pozbyć się lęku przed popełnieniem błędu
Krzysztof 605059876
Udało się rozkręcić, wyjąć pompę. Pompa ku mojemu zdziwieniu działa, zrobiłem test 10 minutowy w domu i było cały czas ok. Złożyłem wszystko do kupy i działa, auto normalnie odpaliło. Nie mam pojęcia co się stało. Przed wyjęciem pompy sprawdziłem miernikiem wszystkie połączenia elektryczne do pompy i były ok. Nie mam pojęcia czemu przestała działać i czemu nagle zaczęła działać bez problemu...
Udało się rozkręcić, wyjąć pompę. Pompa ku mojemu zdziwieniu działa, zrobiłem test 10 minutowy w domu i było cały czas ok. Złożyłem wszystko do kupy i działa, auto normalnie odpaliło. Nie mam pojęcia co się stało. Przed wyjęciem pompy sprawdziłem miernikiem wszystkie połączenia elektryczne do pompy i były ok. Nie mam pojęcia czemu przestała działać i czemu nagle zaczęła działać bez problemu...
Ja mialem tak samo. Wyjąłem pompe podłaczyłem i działa, włożyłem do auta i chodziło..jeden dzień. Nastepnego dnia musialem awaryjnie odpalic na gazie i pompka do remontu..
Cos około 200zl z wysyłką z tego co pamietam. A ciezko znalezc zamiennik bo w v6 pompka ma dosc duze cisnienie tłoczenia. Jak zamontowalem zamiennik to mi odpalal za drugim razem
Trochę stary temat ale mam problem. R75 2.0 v6. Pompa chodzi ale daje bardzo słabe ciśnienie. Tzn. Jeżeli dobrze rozumiem pompa powinna podawać paliwo przez filtr paliwa a następnie przez ten wezyk co przychodzi na górę tak? Jeżeli tak to tam ciśnienie jest bardzo słabe a paliwo wraca przez pompę do baku. Jakieś pomysly? Pozdrawiam.
Ja ostatnio przerabiałem temat pompy, jest kilka postów na ten temat, po pierwsze jeśli nie sprawdzałeś szczelności obudowy filtra to zacznij od tego jeśli będziesz musiał wymieniać pompę to:
Filtr właśnie mam metalowy, niby czesc niewymienna... A paliwo zamiast wychodzić przez górę filtra to leci Spowrotem do zbiornika. Trochę się naczytalem i już jestem głupi. W v6 mamy jedną pompę tak? Wyjąłem ten filtr z tego koszyka i przez Otwór którym paliwo powinno tryskac do filtra jest tylko małe chlapniecie a reszta wylewa się tym oczkiem u góry pompy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum