Wysłany: Nie Kwi 15, 2007 19:24 [R400] Rozrząd- co konkretnie...
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1995
Witam,
zastanawiam się co konkretnie muszę wymienić w rozrządzie.
Jestem laikiem dlatego wolę się dwa razy zapytać. Przeglądałem już stare posty i wiem, że należy wymienić (silnik 1,4 16V):
pasek, rolkę napinającą, uszczelki (dwie na przód i dwie na tył), oraz ewentualnie pompę wody. Przynajmniej tyle wyczytałem w innych postach.
Tylko, że znalazłem na allegro taką oto aukcję http://allegro.pl/item185..._6_1_8_16v.html
Mam więc pytanie, czy rolka napinająca to to samo co napinacz? Bo mi zdawało się, że nie... Czy roverek serii 400 posiada taką rolkę w rozrządzie?
A może ktoś wie, gdzie na lubelszczyźnie najtaniej za wymianę? Części wolę kupić sam. Nie ufam mechanikom na cenach za bardzo...
Dzięki za odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 23, 2010 23:09, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 15, 2007 19:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Kwi 15, 2007 20:04 Re: {Rover 400 1.4, 95r] rozrząd- co konkretnie...
makthom napisał/a:
Witam,
pasek, rolkę napinającą, uszczelki (dwie na przód i dwie na tył), oraz ewentualnie pompę wody. Przynajmniej tyle wyczytałem w innych postach.
Tylko, że znalazłem na allegro taką oto aukcję....
Mam więc pytanie, czy rolka napinająca to to samo co napinacz?
Do tego uszczelniacz wałka rozrządu. Ja kupiłem wszystko w TomaTeam, wyszło jakieś 550 zł z filtrami powietrza i oleju i po zniżkach klubowych. Też się zastanawiałem nad tą pompą wody, ale wolę "dmuchać na zimne". Jutro jadę się umówić z mechanikiem.
Rolka napinająca to to samo co napinacz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum