Ok, a w jaki kolor je dać? Oryginalnie co było? Ktoś wie? Może w chrom? W końcu grill jest chromowany
najlepiej albo na czarno tak jak bonus ma abys mial na czarno listwy
albo w kolor karoserii bo na chrom to tego raczej nie pomalujesz te wszystkie spraye chromowane z tego co wiem nie dadza ci takiego efektu jak masz na grillu
[ Dodano: Sob Sty 22, 2011 12:16 ]
leszczu19901 napisał/a:
A jak je teraz założysz memphisto
wepchałem i wskoczyły przecież już dawno są założone normalnie na zatrzask wskoczyły
[ Dodano: Sob Sty 22, 2011 12:17 ]
wyjecie 1 listwy to ok 60 sekund a wsadzenie ok 10 sek
Berg ja mam patent na te listwy nie musiałem ich wyciągać ani malować a piękny i równiutki mat jest każdy kto sie na nie z bliska patrzył myślał że polakierowane
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
bez zdejmowania może się udać ale co jak wyłamie się jakiś zatrzask? albo porysuje lakier wyciągając? można i tak ale ja tam wole zawsze dłużej robić żeby nie zepsuć
memphisto, wiem że lakier w sprayu odpada. Na forum o vw znalazłem taki wątek
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=264016
Muszę tylko znaleźć taką firmę w okolicy, ewentualnie w Poznaniu.
nie wiem ale nawet fabryka ich nie poniklowała bo tak na prawde to zwykły plastik przeźroczysty a tylko pod spodem mają lakier taki efekt "lustro" także nawet oni nie chromowali pewnie wiedzieli co by się z tym działo
W końcu wziąłem się za te malowanie. Na pierwszy ogień poszedł prawy próg. i mocowania progów, które musiałem sam dorobić, bo sprzedawca przy wymontowywaniu połamał je.
Myślę, że na pierwszy raz wyszło ok.
Jutro wezmę się za resztę, czyli lewy próg i tylna dokładkę.
Więc jak wszystko pójdzie po mojej myśli, to na koniec tygodnia powinno być wszystko pomalowane i zamontowane na samochodzie.
ja dziś już zamontowałem przedni grill od bonusa, ale będzie musiał iść do poprawki, bo zmaściłem lakierowanie - a niestety nie mialem czasu na poprawki bo po 1'sze brak szpreju a po drugie jutro auto trafia na warsztat i musi być zmontowane : D
Pozatym zderzak mam w tak opłakanym stanie, że mechanik dostanie go w całości i niech maluje wszystko w kolor a nie marudzi - najwyżej 100 PLN dopłacę i niech już on to zrobi a narazie nie ma najgorzej - foto jakieś tam mam ale z telefonu więc szału nie ma : D no i auto umorusane na maras i śmiesznie wyhgląda bo nowe elementy z lakierowania czyste a całe auto brudne i straszna różnica koloru się wydaje ale na szczęscie po podmyciu już jest ok
[ Dodano: Pon Mar 21, 2011 22:11 ]
jak mówiłem, to nie jest ostateczna wersja, przód będzie lepiej spasowany itp to było robione na szybko, aby auto jutro dotarło na warsztat foto bardziej podglądowe niż na pokaz nawet dokładka dobrze nie jest jeszcze skręcona bo ciut za wysoko - po prostu brak czasu
memphisto, Wszystko już widze na dobrej drodze, tylko to nieszczęsne spasowanie jeszcze i siatke dolną też bym maznął na czarny mat, bo sie gryzie troche.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum