Na razie mam tylko takie fotki (kiepskie, bo robione kalkulatorem ) założonej dokładki, a progi założę jak autko umyje, czyli gdzieś w następnym tygodniu.
[ Dodano: Sob Mar 26, 2011 18:26 ] leszczu19901, ale to miejsce nad rurą mogłeś zostawić w chromie tak jak ja mam u siebie (no chyba, że standardowo nie miałeś chromowanej tej obwódki)
Ew jakoś to oblep chromem bo by się fajnie komponowało z tylną listewką chromwaną na zderzaku
Bo te moje można odkręcić tą obwódkę moją nie wiem jak u Ciebie
[ Dodano: Wto Mar 29, 2011 11:51 ]
Więc tak, można powiedzieć, że to jest efekt końcowy. Zostały już tylko do pomalowania dekielki od lusterek, tylko muszę dokupić podkład i bezbarwny.
Teraz takie małe podsumowanie.
Kupiłem 3x zestaw z tego linku. Z tego zestawu została mi tylko prawie cała puszka bazy(koloru), reszta, czyli 3x podkład i 3x bezbarwny został zużyty na progi i tylna dokładkę.
A powiedzcie no mi malarze drodzy,jak już dacie podkład to przecieracie go potem, czy od razu po położeniu podkładu idziecie z lakierem? jak to w ogóle lakierujecie i czym, bo mnie niedługo też czeka malowanie przedniego zderzaka,a do tego za tydzień z hakiem chcę się za nadkola zabrać i też trzeba będzie lakierować. No i wiadomo, musi być zrobione porządnie
leszczu19901, Świetna robota i wygląda to powiem ci bardzo ładnie: jest tylko dwie rzeczy do których bym się przyczepił i z nimi było by już dosłownie IDEALNIE:
1. GGGGGGGLLLLLLLLEEEEEEEBBBBBBBBAAAAAAA
2. Przednia atrapa i chrom listwy w kolor!
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Jeśli idzie o motipa, to mam firmę we Wrocławiu, więc sobie do nich pojadę i mi dobiorą. A ze zderzakiem, to wezmę pistolet natryskowy z lidla, bo kupiłem kiedyś i nim najwyżej pojadę z koksem. Zastanawiam się tylko jak położę 3 warstwy bazowego lakieru to czy go szlifować na mokro, czy od razu bezbarwny, a potem to jakoś przeszlifować na mokro papierem 2500
No przydała by się , ale wiemy jakie te nasze drogi są.
bonus89 napisał/a:
2. Przednia atrapa i chrom listwy w kolor!
Grill i listwy chrom zostają. Jakoś na razie mi się podobają.
Może jeszcze walnę pod kolor oprócz lusterek, te boczne listwy co idą na drzwiach, zobaczę jeszcze.
shilus82 napisał/a:
astanawiam się tylko jak położę 3 warstwy bazowego lakieru to czy go szlifować na mokro, czy od razu bezbarwny, a potem to jakoś przeszlifować na mokro papierem 2500
Nic tam nie szlifuje po bazowym oczywiście po przeschnięciu walimy bezbarwny, a potem sobie możesz zrobić polerkę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum