w PL a nawet bliżej, bo na forum z wysyłką 100 PLN gdzieś wyszło
Więc tak - POLAKIEROWANE
muszę zgrać foty i tutaj wkleję, ale co dodam od siebie - wygląda 100% profi nie ma zacieków, nie ma niczego, po prostu sam nie wierzę ciągle, że to może tak pro wyjść albo mam talent i moge iść na lakiernika albo to po prostu jest takie proste.
Wszystko ładnie lśni jak nówka. Została tylko polerka ale w materiałach informacyjnych pisze, że polerka dopiero po 24h - choć nie wiem po co mi ta polerka skoro to już się świeci i błyszczy.
i co mogę dodać? jeszcze spraju zostało na 100% na zaślepki halogenów (koszt u lakiernika 2x50 PLN) także "dojadę" jeszcze te ramki halogenów a później zamówię next zestaw i będę lakierował listwy boczne na drzwiach, grill, oraz listwy przedniego zderzaka.
[ Dodano: Sob Sty 15, 2011 14:37 ]
No więc co do oświetlenia to lipa straszna, bo robiłem to w piwnicy, i nie umiałem ustawić dobrze aparatu. Nie do końca widzę, widać jak się błyszczy ale musicie zaufać na słowo, że się błyszczy
Nie wiem jeszcze jak z pasowalnością koloru, no bo auta w piwnicy nie mam a to 24h musi schnąć ale "na oko" jest podobny
To chyba foty, już po nałożeniu koloru auta a przed połyskiem:
i to już chyba fotki po nałożeniu bezbarwnego z połyskiem:
[ Dodano: Sob Sty 15, 2011 14:39 ]
jeszcze taka fota gdzieś umcknęła
Zaczekajcie jeszcze z wnioskami bo też kiedyś próbowałem lakierowania sprayami było dobrze 2 dni. Potem zaczęło się marszczyć chociaż było zmatowione i odtłuszczone, podkład zostawał a lakier się łuszczył ale to twardy element to może tak nie będzie, gorzej z ramkami myśle
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
memphisto, gratuluje zapalu Ciekawy jestem jak to bedzie wygladalo gdy zalozysz dokladke. Bo jak sie okazuje kolor MNX to temat rzeka, ogolnie kazdy kolor srebrny dobrac dobrze to jest bajka.
Dlatego stosuje Sie tak zwane cieniowanie, czyli powierzchowne malowanie elementow sasiednich.
Ja tez sie bawilem w lakiernika ze sprayami, pomalowame 3 klamki, lusterka i ramki halogenow. Lacznie na ta zabawe wydalem z 200zl bo w sumie to z 4 puszki bazy kupilem po 40zl za sztuke, do tego podklad do plastiku, clar itd itp!
Co Ci moge poradzic to lec do piwnicy i daj wiecej claru, on jak przeschnie to go prawie nie widac, koniecznie musisz jeszcze troche go nalozyc. Jak wyschnie koniecznie polerka bo wtedy kolor "dochodzi"
Podaj namiary na zestaw lakiernika bo u mnei to do puszki mi kolor laduja za 40 zl! I zawsze ten kolor jest inny niz kolor auta. Wlasnie jestem na etapie odbioru auta z lakierni, malowali maske, zderzak przedni, blotniki plus cieniowanie na drzwiach ale widizalem, ze mi ramek nie pomalowali i teraz to widac chamska roznice, musze je dziabnac jeszcze raz
bonus89, Jak Ci sie marszczylo to cos ciulowo podklad nalozyles, moje malowane plastki juz jezdza ze mna 2gi rok i co do stanu powloki lakierniczej nie mam zastrzezen. Jedynie kolor nie jest ten sam co kolor auta:)
AAAAAAA w lisopadzie tez felgi pomalowalem elaganckie jak ta lala:) tylko, ze podklad do alu tez krocie kosztowal, 40zl!
leszczu19901, tylko nei za dlugo czekaj, jak juz to do wczesnej wiosny, bo jak bedziesz gdzies malowal na powietrzu to zeby nic nie latalo i nie osiadalo na pomalowanych elementach ja tam sobie wysprzatam garaz, zwilżę podloge by syf nie latal i dopiero bede malowal
leszczu19901, Bomblu pamietaj, ze ja poluje na ta przepustnice, moze w przyszlym tygodniu zamowie bo czekam, az moi dluznicy pooddawaja mi kase bym wiedizal ile w sumie mam. A po sesji biore sie za zamiane, jak cos to bede pisal Pozdrawiam
ps memphisto, zastosuj sie do moich rad, a w tygodniu zarzuc foto z zamontowana dokladka na aucie
leszczu19901, Bomblu pamietaj, ze ja poluje na ta przepustnice, moze w przyszlym tygodniu zamowie bo czekam, az moi dluznicy pooddawaja mi kase bym wiedizal ile w sumie mam. A po sesji biore sie za zamiane, jak cos to bede pisal Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum