Położyłem to przy aucie dzisiaj i wygląda normalnie. Śmiało możesz malować progi i każdą inna część, bo nie widać za grosz różnicy. Co do koloru to jeszcze nie wiem, nie myłem auta itp.
Ale... dokładka nie pasuje do R200
Nie wiem jak to ma np maciekwawa ale w moim R jest "kapa" nie ma możliwości tego przyczepić 4h dziś siedziałem na dworze, męcząc się z tym.
Niestety jeżeli montujemy to w standardowe otwory to jest luka między zderzakiem a dokłądką ok 5cm i nie ma bata tego nawet docisnąć na siłę.
Co więcej, jak chcemy aby to było dociśnięte, to itak moim zdaniem się nie da, i ZAWSZE będzie odstawać - chyba, że poxyliną to ogarniemy.
Dodatkowo trzeba nawiercić nowe otwory ok 2cm bliżej, aby dokładka lepiej dolegała. i na końcach, trzeba ją skrócić, bo ja przy 185/60/R15 nie skręcę kołem, bo obciera o dokładkę. Jutro się zastanowię, albo będę nawiercał nowe otwory i ciął ją o jakieś 2-3cm, albo sprzedam komuś, kto ma nerwy i cierpliwość : )
Aha i jak nie macie w swoich dokładkach takich oryginalnych zaczepów takie plastiki z nadkola z MG ZR trzeba oderwać to ta dokładka już w ogóle nie będzie dolegać nawet na 5 cm luki
Trochę chaotycznie piszę, bo straciłem 4h więc w razie czegoś pisać to odpowiem
mnie to to plug&play nie pasuje ale jakby nie było poprzedni właściciel miał lekki dzwon, choć wątpię, żeby aż takie cuda się działy podłużnice proste itp
memphisto, odkręć cały zderzak, poprzyciskaj ją i zobacz gdzie opór jest, zeszlifuj dół zderzaka (to co będzie pod dokładką, tak żeby ładnie przylegało
Na samochodzie nie ma sensu robić tego skoro jest jak mówisz. U mnie elegancko weszło, więc widocznie lekko inny kształt ma zderzak w R200..
mam foty, ale z telefonu, więc lipna jakość, myślę, że lepiej będzie jak zrobię aparatem
Chyba, że chcecie zobaczyć te szpary no to ok, mogę coś zarzucić.
Co do samej dokładki, to ogólnie trzyma się dość lipnie, i np na środku - nie ma szans jej docisnąć ogólnie chciałbym zobaczyć zdjęcia od góry kogoś z R200 co już ją zamontował : )
A same mocowania są dość nietrwałe, uważam, że przy 80km/h i dziurze to zostawię ją na drodze, bo śruby puszczą. Koniecznie trzeba ją kleić od góry.
Teraz musze kupić klej do szyb i ją na siłę pokleić bo inaczej to będzie szpetnie jak nic
ciekaw jestem czy tylko ja mam krzywe auto, czy wszystkie R200 tak mają. Niestety maciekwawa jest tutaj nie bardzo osobą do pytania, bo jemu to wszystko robił profesjonalny serwis i zapłacił 5.000 lub 7.000 za lakierowanie z montażem więc nie porównujmy tego do 52PLN za puszkę farby i studenckie możliwości manualne
memphisto, przykro mi bardzo, ale... lipa
Dokładka jakoś za głęboko w góre poszła moim zdaniem, aż na maskownice halogenu weszła... mało estetycznie to wygląda, musisz bardziej pokombinować, ale wierze w Ciebie
memphisto, przykro mi bardzo, ale... lipa
Dokładka jakoś za głęboko w góre poszła moim zdaniem, aż na maskownice halogenu weszła... mało estetycznie to wygląda, musisz bardziej pokombinować, ale wierze w Ciebie
Dokładnie to mi nie pasowało, za bardzo odstaje i może to wina troszke jeszcze barwy bo widać że się różni, jak by była całkiem od czego innego i nie pasowała
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
memphisto, dużo ci jeszcze zostało lakieru, podkładu i bazy Bo nie wiem ile kupować tych zestawów Bo muszę pomalować lusterka boczne, progi i tylną dokładkę.
Zwróciłem uwagę na to samo auto spasowane jak by było robione z rovera i dwóch przystanków jakoś do mnie nie przemawia z tym bodykitem imo wygląda jak by zaraz miał odpaść...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum