Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lis 2007 Posty: 318 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 22:15
Ale mam wieści dzisiaj miałe mkolejną ustawkę z toyota corolla Si 93rok 1.6 16valve 110Km z pod swiatel i na 2 pasmowce na światłach mozna powiedzieć ze ok na odcinku 300 metrow wystawiłe msie roverkiem o całą długość samochodu na 2 pasmówce było troche cięzej ale i tak duzo z przodu bylem jak na ta corolle ma wieksza poj a nie dala rady ale trzymala sie mnie ostro nie odpuscila jak inne auta nie uciekłem jej ale jechalem tak z 2-3 metry przed nia na 100%... do 160km/h potem obaj odpuscilismy i 2 bieg wyglądał identycznie:) kierownikowi potem sie strasznie ręce trzesly mowil ze fajny ma dzwiek moj roberek jak mu cisne po garach Potem sprawdzaliśmy z golfem 2GT 1.8 golf dostał po dupie od corolli.. a ja na 3 biegu przy 100km/h dojechałem do golfa pomachalem kierownikowi usmiechnalem sie i pojechalem dalej he he he... następnie była calibra 2.0 8v 115 koni .. od swiateł do swiateł dostała o długość roverka natomiast na 2 pasmowce calibra jechala równo ze mną powiedzmy ze lepiej niz toyotka bo trzymala sie mnie nonstop równo potem zle mi sie wsadziło 4 bieg i pojechała hen... ale przygód dzis bylo i jestem zadowolony z roverka ze szok i mam ochote na VI albo zrka moje marzenie od dziś
a jeszcze jedno jak zmieniam w moim roverku z 1 biegu na 2 bieg to mi piszcza gumy i to dośc długo tzn trace trakcje mieli kołami a porownywalismy z kolegi roverkiem tez 1.4si ale kanciak i jemu tylko zapiszcza delikatnie kola ale trakcji nei traci.. dziwna sprawa.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
ja mam goodyear ultra grip 195/55/r15 tez zimowki i na dwojce lekko pisnie tylko. Patrzac na bierzniki tych vikingow, i do tego zimowych sie nie dziwie ze brak trakcji
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 23:09
tak tylko ze one są nowe, i tam gdzie inne auta nieraz staly i kierownicy z północy na oponach frigo czy innych zakładali łańcuchy ja jechalem z bananem na twarzy i myślalem sobie tak.. na co im te łańcuchy
michone napisał/a:
mozna by to zrobic jako poddzial w Tuningu
Niop dokładnie
A co to ma wspólnego z tuning'iem?
Większość autek na forum to serie...
Dla mnie to raczej nie tuning...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lis 2006 Posty: 309 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Lut 23, 2008 18:33
Sorry, ale czego wykładnikiem ma być długośc piszczenia opon przy zmianie na drugi bieg? Jeśli moje vi przy umiejętnej zmianie biegów nie piśnie nawet na moment, a jak jadąc transitem (51 KW) i wbiję dwójkę ze strzałem ze sprzęgła, tak że mało dyfer przez podłogę nie przejdzie i koła będą mielić przez kolejne 10m to znaczy, że transit jest szybszy?
Ogólnie ten temat wydaje mi się lekko bezsensowny, w dziewięćdziesięciu procentach na zadane w tytule pytanie odpowiedź brzmi "NIE, TO NIEMOŻLIWE", to tylko zbieg okoliczności, gościowi obok omknęła się ręka jak zmieniał biegi, przypalał właśnie papierosa, albo przegrał bo się wcale nie ścigał.
Taki temat w stylu: "Stary, ja dziś złowiłem taaaaaaaaaką rybę!!"
nikt nie mowi ze jak mieli to jest szybsze wez trabanta z oponami 145 tez bedzie mielil jak glupi ale kolega sie zapytal dlaczego jego mieli na dwojce a to jest roznica. Po co sie unosic
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Wysłany: Sob Lut 23, 2008 18:41
chyba stary nie o to chodzi zle napisałes z tymi rybami jak juz nie jezdze na łowy zazwyczaj sie umawiam z kolesiem ktory ma takie czy inne auto a twoje myslenie to chyba takie ze ci znas ktorzy jezdza troche poszaleć staja na swiatlach obok siwego dziadka w mondeo 2.0 136KM i sie z nim scigaja.. nie o to kaman poprostu ustawki na pustej drodze spod swiatel to jedynie mozna reflex sprawdzic.. pozdro
Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lis 2006 Posty: 309 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Lut 23, 2008 18:44
Ja się wcale nie unoszę, skąd takie przypuszczenia?
Poprostu podsumowałem wątek, tak jak go widzę. A jeśli chodzi o to dlaczego jednemu kółka mielą, a drugiemu nie to odpowiedź jest prosta jak drucik (nikogo nie chcę urazić) - ten drugi wie jak jeździć, a ten pierwszy jeszcze się musi trochę pouczyć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum