Wysłany: Sro Maj 03, 2017 14:56 [R75] Zastawki w kolektorze ssącym
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Hej,
Wszystkim bo jeszcze mnie tu nie było . Piszę z problemem dotyczącym Rovera 75. Byłem u mechanika i ten wskazał, że mój rover przymula ( przy starcie), gdyż ma uszkodzone metalowe zastawki w kolektorze ssącym. Pytanie czy można je hmm otworzyć, aby były cały czas otwarte? Czy może można gdzieś kupić te zastawki? Może jakiś mechanik robi coś takiego na ternie Warszawy.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 03, 2017 14:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Słyszałem o silniczku jednakże według komputera widać, że te plastikowe zastawki nie otwierają się rónomiernie i jedna się otwiera, druga zamknięta więc wszystko wskazuje na to. Znajomy wspominał właśnie o tym, aby to otworzyć raz na zawsze i niech spada. Myślałem nad kupnem całego kolektora, ale to jak widzę spory koszt. A ten układ sterujący to ma jakąś nazwę jak to szukać na allegro ? Może od tego zacznę...
Są dwa moduły. Balance oraz Power. Power u mnie działa a na Balance jeżdżę cały czas otwartym. Nie polecam. Auto jedzie ale mam wrażenie, że silnik powinien inaczej się zachowywać. Chyba, że mi się wydaje.
Oki podjadę jeszcze od polecanego tutaj British Car jestem umówiony na 22 maja. Niech on jeszcze przeleci go komputerkiem powiem co i jak i zobaczymy może to jednak nie to.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum