Typ: TD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam, mam Hondę Civic z Roverowskim dieslem 2.0. W ostatnim czasie zdarza się (rzadko ale jednak), że po przekręceniu kluczyka włącza się zapłon, ale gdy chcę uruchomić silnik nic się nie dzieje, słychać tylko delikatne stuknięcie, ale rozrusznik nie kręci. Czasem udaje się odpalić przy drugiej próbie, czasem trwa to dłużej. Ma ktoś pomysł o co może chodzić?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 28, 2017 12:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pon Lip 31, 2017 11:20
myszy, na 99,9% jeśli Cie to pocieszy masz ten ułamek szansy że to nie on, ale ja też bym jego obstawiał, ogólnie przeszukaj sobie usterki pod kątem rozrusznika, wyszukiwarka nie boli , sam zobaczysz że innego winowajcy nie ma a podobnych usterek rozrusznika już trochę było
Ja miałem kiedyś podobny problem, kręcił zawsze ale zdarzało się że rozrusznik nie chciał zakręcić. U mnie winowajcą były kable, wystarczyło podociskać kable przy rozruszniku i objawy się już nie powtórzyły.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum