podobno sa dwa rodzaje filtrów z kwadratowym wejściem i sześciokątnym wejściem, tylko że ja zabardzo nie jarzę, czy chodzi o nakrętkę?
u mnie tak filtr wygląda:
Czy w takim razie filtron PP 874 będzie pasował?
A może polecacie jakiś inny? Ten filtr troche kosztuje (70zł) i nie chciałbym żeby po zamontowaniu okazało się że cieknie, (tak jak to opisuje autor wątku z archiwum) bo jakieś tam inne wejście jest niż powinno.
ps. planuje również wlać do baku preparat do czyszczenia wtrysków , bo autko stało podobno 2 lata, silnik chodzi równo, ale wtrsyki moga wymagać czyszczenia.
tylko czy mam to wlać przed wymianą filtra, czy po wymianie? bo jeśli ten preparat czyści również rurki paliwowe i bak to zanieczyszczenia osiądą w starym filtrze, a po co mają mi zapchać nowy. No ale nie wiem , może to nie ma znaczenia.
---------------------
EDIT: już wiem o co chodzi z tymi różnymi wejściami.
Filtr z wejściem sześciokątnym:
Filtr z wejściem kwadratowym:
--------------------------
EDIT: kupilem taki filtr japonski:
i nie pasuje, wejscie jest za nisko. Wiec ten filtron powienien pasowac bo wyglada tak samo jak moj, wejscie ma na takim podwyzszeniu.
--------------------------
EDIT 2: Jednak filtr Filtrona nie dokońca idealnie pasuje, ma zapłytkie wejście. Śruba wkręca się tylko troszeczkę co widać na poniższych fotkach:
narazie nie cieknie, mam nadzieje że będzie ok, ale następnym razem kupie już jakiś japoński.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 01, 2011 17:06, w całości zmieniany 5 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 18:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tylko czy mam to wlać przed wymianą filtra, czy po wymianie? bo jeśli ten preparat czyści również rurki paliwowe i bak to zanieczyszczenia osiądą w starym filtrze, a po co mają mi zapchać nowy. No ale nie wiem , może to nie ma znaczenia.
Wlałbym przed wymianą filtra, wymienił filtr, a potem poprawił kolejnym Wynn'sem
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum