Wysłany: Wto Sie 28, 2007 13:05 [R45] Problem z obrotami silnika
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam Wszystkich
Kupinem właśnie Rovera 45 TD 2000r i zauważyłem ze sinik kreci do 4000 obr/min i to niezależnie na jakim biegu podczas jazdy czy na postoju.4000 obr i dławi....Panowie poradźcie coś....proszę.
Fiodor
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 02, 2011 16:04, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 13:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
[ Dodano: Wto Sie 28, 2007 3:19 pm ]
Odłączyłem przepływomierz i to samo obroty max 4000.Kolega ma Rovera 400 z tym samym silnikiem wypięliśmy przepływomierz w jego aucie i obroty były ok( takie same obroty z przepływomierzem i po wypięciu).
Ten silnik w tym modelu kręci się do 4900rpm, a moc maksymalną ma przy 4200rpm.
Nie może być tak, że przy 4000rpm nagle już nic się nie dzieje.
Trzeba szukać usterki.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Po obiadku pójdę i sprawdzę w swoim sprzęcie jak ta sprawa wygląda.
Pozdrawiam
edit:
U mnie w 420 spokojnie silniczek kręci 4 tyś. Na postoju jednorazowe naciśnięcie pedału gazu i 5 tyś obrotów lub w granicach. Więcej nie katowałem bo nie było potrzeby.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum