Witam!
Mam problem.
Znalazlem wyciek plynu chlodniczego spod czujnika temperatury (tego dolnego co podaje do kabiny) i dokupilem tylko nowa uszczelke bo czujnik jest sprawny. Ale niestety nie moglem go wykrecic, jak to zrobic?? Dostep jest ciezki a w dodatku nie widze zadnego gwintu!
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 15:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie widzisz, bo gwint jest w trójniku.
zrób tak:
zagrzej trochę samochód, zatkaj czymś szczelnie zbiorniczek wyrównawczy i poczekaj aż ostygnie (dzięki temu płyn Ci nie będzie uciekał jak odkręcisz czujnik). Odepnij kostkę. Weź głęboki klucz nasadowy 22 (taki w stylu do świec) z przedłużką i odkręć czujnik (w lewo). Nad rozrusznikiem jest wystarczajaco miejsca żeby obrócić pokrętłem.
Dalej już się chyba domyślasz
Tylko nie zapomnij odetkać zbiorniczka
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
masz zatkać wlew zbiorniczka wyrównawczego.
Może być kawałek folii pod korek, albo jakis odpowiednio duży gumow korek, tak żeby powstało podciśnienie w zbiorniczku, wtedy płyn nie będzie uciekał jak odkręcisz czujnik.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 26 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 587 Skąd: Civitas Kielcensis
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 18:58
Juz jestem po. Niestety sposob z uszczelnieniem zawiodl, nakleilem szczelnie folie termokurczliwa na korek zbioirniczka na rozgrzanym silniku, poczekalem az ostygnie i rozkrecilem czujnik. Dobrze, ze podstawilem miske bo by mi caly plyn uciekl! Uszczelke zalozylem, podsmarowalem silikonem i zobaczymy co z tego bedzie. Mimo wszystko dzielkuje za wszelka pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum