Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Przekonałem się osobiście, że R75 ma następujące funkcje:
1. Kiedy akumulator ma obnizoną sprawność lub alternator nie ładuje jak należy, zostają odłączone niektóre odbiorniki energii, np. automatyczne włączanie oswietlenia wnętrza, funkcja "follow me home" i chyba najwyższy bieg dmuchawy. Po naładowaniu lub wymianie akumulatora wszystko wraca do normy.
2. Przepalenie tylnego swiatla pozycyjnego powoduje "zastępcze" zapalenie światla stopu po tej samej stronie, co ciekawe, intensywność świecenia jest taka, jak w 5W żarówce światel postojowych. Po wciśnięciu stopu, żarówka pali się pełną mocą 21W (!) Zupełnie jak w żarówkach dwuwłóknowych.
Dobrze wiedzieć takie rzeczy, zanim odwiedzi się elektryka.
_________________ Był R75 2.0 V6 Atlantic Blue
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 07, 2010 18:34, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 14:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tego na szczęście nie testowałem, ale myślę, że w trakcie dalszego padania akumulatora wyłączałby po kolei wszystko oprócz zaplonu, wentylatora, świateł i ECU
Pomógł: 10 razy Dołączył: 17 Maj 2007 Posty: 142 Skąd: Poznań
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 07:06
Z systemem GoHome jest dokładnie tak:
jeśli wyłączymy światła przed wyłączeniem stacyjki - system nie działa
jeśli wyłączymy silnik na włączonych światłach - zgasną po 30 sekundach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum