Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 11:35 [R416] Problemy z wysokimi obrotami.POMOCY!!!!!
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1995
Witam wszystkich mam problem z moim z moją 416 95r.Autko ładnie pali ,równo chodzi na wolnych obrotach.Problem zaczyna się gdy wcisnę mocniej gaz.Silnik zaczyna szarpać,obroty spadają do zera i silnik gaśnie.Niekiedy jest dobrze.W czsie jazdy gdy jadę na tak zwanym "lekkim gazie' i powoli wciskam pedał wszystko jest ok.Jak wcisne mocniej silnik zaczyna szarpać i gaśnie.Byłem u dwóch elektryków.Podpięcie pod komputer nic nie wykazało.Podmiana komputera też niczego nie zmieniła.Palec,kopułkę i przewody wysokiego wymieniałem jakieś poł roku temu.Dodam jeszcze,że przy szarpnięciach głupieje obrotomierz i obroty spadają do zeraPROSZĘ O POMOC.KAŻDA RADA NA CENE ZŁOTA.z GÓRY DZIĘKUJE
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Sty 14, 2011 00:35, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 11:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 6 razy Dołączył: 28 Mar 2007 Posty: 97 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 12:24
Najpierw poczytaj potem pytaj Wtedy sam możesz do wielu kwestii dojść a nawet pomóc innym.
Popatrz na wcześniejsze posty tam masz wszystko ten problem pojawia sie bardzo bardzo często.
I jak zwykle sprawdz przewody, łącza, gnazda czy są czyste nie poprzecierane poczyść wszystko, może się cos rozłączyło i sprawdz czujnik PWK.
Nie powtarzaj postów
_________________ 2.0 16V 200 KM Turbo
Pozdrawiam Marek
Elektrycy twierdzą,że czujnik jest sprawny.Zastanawiam się nad cewką.Na wolnych obrotach pięknie pracuje.Szarpie pod obciążeniem.Szukałem na forum ale nic nie pasuje do tych objawów.Pomóżcie...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lis 2007 Posty: 318 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 14:42
jak zwykle, cewka, wszystkie przewody palec swiece, sterownik przekaźniki wszystko trzeba sprawdzić no albo immo jak sie moj roverek naprawi to poprosze tego elektryka zeby powiedzial co i jak bylo to napisze artykul na ten temat bo widze ze ja mam ciezki przypadek ale nie tylko mnie dotyczy ten problem.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lis 2007 Posty: 318 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 17:11
Dam znać dam, i arta napewno napisze zeby sie roverkowicze nie pier$%^&* z cewkami kablami i innymi duperelami. mam nadzieje ze kociak wroci bo strasznie mi go brakuje takie przyejmne autko z duszyczką heehhehe!
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum