Wysłany: Pią Maj 22, 2009 11:34 [R620] Od czego jest ten czujnik?
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Przed chwila zagladalem sobie pod maske samochodu i zobaczylem ze jeden czujnik sie rusza, mozna go wyciagac i wkladac. W Tym czujniku jest jakas igła ktora wychodzi i wchodzi z tego otworu. Czujnik znajduje sie przy skrzyni biegow, pod rurą od filtra powietrza.
Czy nie jest on czasem od prędkościomierza? i co z tym fantem zrobic? wcisnąć?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Lut 02, 2011 21:21, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 11:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
no mniej wiecej w opisanym miejscu jest tzw. impulsator, który podaje sygnał do prędkościomierza. Spróbuj to usztywnić jak radza koledzy wyzej i zobaczysz czy prędkościomierz zadziała
Jak na zlosc deszcz zaczal padac, ale zdazylem prowizorycznie taśmą przykleic i co zauważyłem, jest tam jakas plastikowa rurka ktora jest złamana i dlatego ten czujnik sie rusza. Mechanik ktory wymienial mi skrzynie powiedzial zebym kupil czujnik bo sie prawdopodobnie spalił, ale przyczyna jest chyba taka ze zakladając go poprostu coś złamał. Trzeba bedzie chyba kupic ten czujnik niech wymienia. Przykleilem tasmą tak zeby sie nie ruszał, ale i tak nie działał.
P.S. Nawet browara nie zdazylem otworzyc
funfel, wez znajdz teraz impulsator z 95 roku... 6 w Totka...
Polecam zakupic od 96 w gore i zaslepic dodatkow smarowanie gdyz ten nowszy tego nie posiada
NEOSSS, a posiadasz na stanie taki impulsator? Kiedyś juz pisałem do Ciebie na priv o tym, ale nie przeszkadza mi to az tak zeby to robic juz.. wiec wtedy sobie odpuściłem. Za niedlugo bede jechał w dłuższa trase, wiec juz chcialem wszystko dograć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum