Witam
Jestem od niedawna posiadaczem roverka z silnikiem 2,0 benzyna i doradzcie mi czy z moim autkiem ze spalaniem jest wszystko ok.
Jak narazie zrobilem po 1 pomiarza i na trasie super spalil mi dokladnie 6,25 na 100 km a w miescie az 12 litrów czy to normalne?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 17:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 43 razy Dołączył: 24 Wrz 2007 Posty: 310 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 17:48
Krzysztof1982 napisał/a:
Jak narazie zrobilem po 1 pomiarza i na trasie super spalil mi dokladnie 6,25 na 100 km a w miescie az 12 litrów czy to normalne?
dokładnie to autko potrafi spalić na trasie poniżej 7l/100km, ale za to w mieście niestety dochodzą korki itp także spalanie rzędu 12l w mieście nie powinno dziwić. Niektórym użytkownikom z forum silnik 1,4 potrafi spalić w mieście ponad 10l a nawet dojść do 12l. Sam mam podobne spalanie, czasem przekracza nawet i 13l
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 06:27
Na Twoim miejscu bym sié nie przejmowal, ja jezdzilem 400-ka z seria T przez 3 latka. Jak obliczalem koszty paliwa na trasy to liczylem zawsze 10l/100 i przy jezdzie po miescie niestety bylo to ok.12 Na tasie przy predkosciach do 120,130km/h autko za to jest bardzo oszczédne. Cos za cos.. w zamian za duze spalanie w miescie masz jeden z najbardziej niezawodnyc silników jakie kiedykolwiek montowana w roverach. Jesli bedziesz dbal o autko to bedziesz dlugo zadowolony. ,Bynajmniej ja bylem,- 2 niewielkie usterki ktore sam naprawilem przez okres 3 lat uzytkowania i 70 000 przbiegu.. Sam szukalem takiej benzynki, ale nie moglem znalezc w dobrym stanie... Gratulacje zakupu..:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum