Wysłany: Pon Cze 22, 2009 10:53 [ R45 1.8 benzyna '01] Czy wysprzeglik od 45ki diesla pasuje
Witam, poszukuje wysprzęglika do 45ki 1.8 benzyna, okazuje się ,ze zamienników nie ma a oryginalny ponad dwukrotnie droższy od zamiennika delphi( którego i tak ponoć już nie produkują) Powiedziano mi,ze będzie pasował od diesla bo cześć robocza jest taka sama,tylko różni się przewodem więc będzie trzeba odpowietrzać . Czy nie będzie problemu z założeniem tego od diesla. Czy ktoś z ma z tym doświadczenie. Proszę o pomoc..
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 10:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 20:21 Re: [ R45 1.8 benzyna '01] Czy wysprzeglik od 45ki diesla pa
sniffer1980 napisał/a:
Witam, poszukuje wysprzęglika do 45ki 1.8 benzyna, okazuje się ,ze zamienników nie ma a oryginalny ponad dwukrotnie droższy od zamiennika delphi( którego i tak ponoć już nie produkują) Powiedziano mi,ze będzie pasował od diesla bo cześć robocza jest taka sama,tylko różni się przewodem więc będzie trzeba odpowietrzać . Czy nie będzie problemu z założeniem tego od diesla. Czy ktoś z ma z tym doświadczenie. Proszę o pomoc..
pewien jestes ze ci padl wysprzeglik ? a nie pompa sprzegła ?
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 23:10
Wlasnie nie jestem pewien. Myślę, że padła pompa bo pod skrzynka bezpieczników ,tą pod maską widzę , że jest coś wilgotnego.... pewnie płyn. Objawy to takie,że pedał wpada do środka zwłaszcza przy manewrowaniu i delikatnym operowaniu sprzęgłem i przestaje wysprzęglać wtedy.
Tak czy inaczej chciałem wymienić pompe i wysprzęglik bo ponoć obydwa się często psują a na angielskim forum przeczytałem ,że powinno wymienić się komplet. Ostatecznie dowiedziałem się, że delphi przestało juz produkować wysprzęglik a oryginalny to koszt ok 1000zl Zamówiłem więc tylko pompe delphi- mam nadzieję, że pomorze i ,ze wysprzęglik szybko nie padnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum