Poszukuję kogoś blisko Jarosławia, lub Bachórza w weekend, kto posiada możliwość podpięcia mojego Roverka pod komputerek. Nieszczęsne zarywanie już mnie doprowadza do szału
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 01, 2009 14:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 84 razy Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 757 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sro Lip 01, 2009 16:57
jarowozn napisał/a:
Tzn. Wieczne dławienie się
Komputer to ci prawdy raczej nie powie.
A problem może tkwić w układzie paliwowym, zapłonowym i wszystkim osprzętami z tym związanymi.
Żeby coś doradzić i znaleźć przyczynę, trzeba eliminować poszczególne punkty.
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
a owe dławienie występuje zawsze? wszędzie? czy w okreslonych warunkach ?
Gość
Wysłany: Sro Lip 01, 2009 18:13
cortex napisał/a:
jarowozn napisał/a:
Tzn. Wieczne dławienie się. Przepraszam za slang
a owe dławienie występuje zawsze? wszędzie? czy w okreslonych warunkach ?
Występuje to przy mocniejszym dodawaniu gazu. Na zimnym i ciepłym silniku. Żeby się ruszył z miejsca muszę go nawet na 4 tysiące zakręcić, bo inaczej zgaśnie. Mechanik przyboczny rozkłada już ręce. Szukam kogoś kto się na tym dobrze zna, bo z tym "biedaczyną" już nie chcę rozmawiać
Pomógł: 84 razy Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 757 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sro Lip 01, 2009 18:21
jarowozn napisał/a:
"biedaczyną" j
A to bidulka
Ja bym zaczął od sprawdzenia świec i ocenił po ich obejrzeniu jakie jest spalanie na poszczególnych garach.
Jeśli jest coś nie tak to szukał albo świece, układ zapłonowy albo układ paliwowy.
I ewentualnie później sprawdził ciśnienie na poszczególnych garach
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
Gość
Wysłany: Sro Lip 01, 2009 18:24
No tak podejżewałem. Niestety "biedaczek" będzie musiał się jeszcze trochę pomęczyć. Cały czas praca i praca. Nawet teraz piszę z firmy. Szkoda mi go bo jestem przywiązany, a też nie chcę go katować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum