Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1996
Witam. Problem jak w temacie. Jak wrzucam bieg (przede wszystkim 1) to wchodzi pare milimetrów potem blokoda i jak mocniej wbije to dopiero idzie do końca. Nie wiem czy to wina oleju bo samochod jak jest rozgrzany dzieje się podobnie tylko jak np. dojeżdżam do skrzyżowania i zanim samochód się zatrzyma wbijam 1 to bieg ładnie wchodzi.
Bardzo proszę o pomoc. Z góry dzięki
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lut 08, 2011 22:46, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 20:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sam widzisz szefowa nie pozwala pisać powiem tylko tyle że na stronie głównej jak poszukasz danych technicznych swojego modelu to jest wszystko czarno na białym napisane! Oprócz tego Rave i instrukcja się kłania
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Witam. Byłem w warsztacie i na wstępie sprawdzili olej w skrzyni i stwierdzili że nie wymaga wymiany. Następna rzecz jaką zauważyłem to to że skrzynia przy wyłączonym silniku działa normalnie, bez jakichkolwiek oporów a jak włączę silnik to już jest kicha. Nie wiem co robić czy wymienić olej tak czy inaczej, jeden mechanik mówi że to wina zimnego oleju i że przy niskich temeraturach przez całą zimę tak będzie, drugi że sprzęgło się kończy (samochod ma przejechane 218,5 tysiąca km) i że trzeba wymienić. Prosze wybaczyć moją niewiedzę ale to mój pierwszy samochód a że to rover to każdy poleca mi to forum jezeli chodzi o porady na jego temat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum