Od jakiegos czasu nie działaja mi spryskiwacze po wstepnych ogledzinach i postow na forum wywnioskowalem ze pompka sprawna, ale tu sie zaczyna problem wlaczajac je w ogole nie pryska na przednia szybe na tylnia tez, a plyn ucieka tylnim nadkolem za kierowca dziwne nie wiem co moze byc przyczyna?
edytowalem jesli Cie to tak razi;)
_________________ 200 SDI 105KM
Ostatnio zmieniony przez dragon Pią Lut 26, 2010 16:17, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 16:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kolego,
Po pierwsze, stosuj się do zasad interpunkcji. Napisałeś 2,5 linijki tekstu bez choćby jednego przecinka.
Po drugie, ten temat był wielokrotnie poruszany - użyj wyszukiwarki, a na pewno znajdziesz odpowiedź.
Ok?
Otwórz klapę, po lewej stronie u góry masz peszel, a w nim rurka, która Ci pewnie pękła.
Co do przedniego spryskiwacza to zobacz czy też przypadkiem nie pękła gdzieś rurka, albo weź szpilkę i dysze na masce przetkaj.
U mnie od przedniego spryskiwacza pękła przy zbiorniczku płynu wspomagania.
Potem jeszcze parę razy pękała to rurkę dołożyłem, ścisnąłem opaskami zaciskowymi i spokój. Z tyłu opasek raczej nie zastosujesz, bo tam się ugina.
Czytałem gdzieś na necie, że można kupić rurkę w akwarystycznym, która jest bardziej elastyczna i spokojnie można ją zastąpić oryginalną. Nie wiem sam nie próbowałem (choć mam ten sam problem, tylko brak czasu), ale ponoć działa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum