no nie pomagacie mi jezdze Hondą teraz, jestem userem na forum od kilku lat i wiem ze dla hondziarzy lpg to profanacja ale chce kupic wiekszy samochod, moglbym kupic jakis zwtykly samochod typu vectra c ale 75 dla mnie jest mega sliczny i wolabym to ale chcialbym sie dowiedziec chociaz jakis podstawowych informacji. wiadomo ze fordy z gazem sie sypia a ople na lpg smigaja ... jak wyglada sprawa z tymi silnikami co sadzicie o aucie z linka ?
A może diesel+LPG. Widziałem coś takiego w Patrolu. Spala ok 1-1,5l gazu na 100km. Jak ja nim jeździłem to zachowywał sie jak zwykły diesel. Właściciel twierdził że daje to lepsze spalanie ropy a dzięki czemu spadek zużycia paliwa i wzrost mocy.
bierz 2.5V6, to ten sam motor co 2.0 (2.0 to tak samo V6), różni się pojemnością i mocą a pali prawie tyle samo, 1.8 wg mnie to pomyłka w tym aucie, do tego często modele z tym silnikiem są kiepsko wyposażone. U nas 2.5KV6 ma 20tyś km na gazie zrobione i wsio śmiga piękniusio, szczerze moge polecić 2.5KV6 a co do profanacji... dla mnie profanacją jest killo szpachli, rynna pod zderzakiem i stożek pod maską na metrze kibel rury. Gaz to paliwo jak każde inne, a że tańsze to co? phi.
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
hvil [Usunięty]
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 23:40
1.8T na pewno odpada do gazu, jak nowszy rover w ktorym juz nie bylo2.0V6 to 2.5 ci zostaje, ew starsze 2.0, 1.8T usmazysz gazem w niecale 100K km.
Przerabiałem opcję dedykowanej do 1.8 T instalacji BRC do udic, gazowni mi odradzal, poznajac budowe serii K w turbo w celu podkrecenia jego mocy, silnik nie jest szczytem wytrzymalosci.
dobra, wszystko pięknie na papierze, a sprawdzałeś to?
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
hvil [Usunięty]
Wysłany: Wto Sie 24, 2010 00:31
tak, turbo to GT 20. Małe. W praktyce podwyzszona temp upiecze je. Jezdzilem troszke na gazie, jestem zwolennikiem przerabiania na gaz, sam mam inne wozy na gaz. ale nie ten silnik.
to w tym modelu http://moto.allegro.pl/it...limatronik.html jest 2.0 16v czy 2.0 v6 na kapie zaworowej jest 16v ale na allegro wszsytkie inne 2.0 to v6 wiec jak to poza tym ten egzemplarz jest warty uwagi
ten konkretny egzemplarz to wogole jakas ciekawostka... Po pierwsze nie działa lewy reflektor z przodu. Przebieg podany jest 143000 km, a na komorze silnika zapisane 167... Cóż to może znaczyć? Fotel z pamięcią po stronie pasażera... Ja nawet nie planuję się wybrac go obejrzeć, mimo że poszukuję teraz R75 dla siebie.
Nie zawracaj sobie głowy tym autem.
To albo przekładka z anglika albo tylko fotele z niego.
Bardzo uboga wersja: brak tempomatu, brak podgrzewanych foteli, brak ASR, brak czujników parkowania, słabe radio
Facet nie wie co sprzedaje bo jest to silnik 1,8
Szukaj dalej. Powodzenia.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum