Wysłany: Pią Lis 05, 2010 20:43 [Honda Accord] Spadek mocy i wydmuchana uszczelka
Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam
Chciałem zapytać czy spadek mocy może być spowodowany wydmuchaną uszczelką miedzy kolektorem a turbiną (w miejscu na obrazku). Samochód nie przyśpiesza zbyt słabo ale rewelacji też nie ma. Dodam że od 0-100 km/h przyspiesza w 14-15s, a widziałem na youtubie, że inne robią to w ok 10-11s.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Lut 25, 2011 00:26, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 05, 2010 20:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak nie mam tam uszczelki to okopci tobie ładnie komorę silnika Mozę za mało ciśnienia wytwarza turbina ze tam uciekają spaliny, zmierz ciśnienie ile daje tobie turbina w czasie jazdy, stad masz mula
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
A więc wygląda to tak, że jak się włoży rękę z jednej strony to czuć wylatujące powietrze. Z dwóch pozostałych stron nie czuć więc chyba jest ok. Więc uszczelka tylko w jednym miejscu jest wydmuchana. Drugi problem jest taki, że jedna śruba jest urwana a dwie pozostałe są zapieczone. I teraz czy ktoś się orientuje ile może kosztować naprawa tego?? Czy dać sobie z tym spokój?? A po trzecie to jak mogę zmierzyć czy turbina daje odpowiednie ciśnienie??
Ostatnio zmieniony przez sake_kl Pią Lis 05, 2010 21:08, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum