Pinacolada (rum kokosowy, śmietanka, sok ananasowy), cubalibre (rum, cola, sok cytrynowy), malibu z sokiem ananasowym lub mango, lżejsza wersja z 7up dodatkowo, wszelkie smakowe finlandie z odpowiednimi sokami, a w ogóle to byle było słodko .
W ogóle warto się zaopatrzyć w coś takiego jak syrop z grenadyny, curacao blue itp., bo dużo nie schodzi, a fajnie barwią i można coś pomodzić z kolorkami.
[ Dodano: Sro Gru 29, 2010 17:11 ]
Jeszcze mi się przypomniało - gruszkowy absolut ze schweppsem pięć cytrusów czy jakoś tak - mniam
Gin + tonic. Dla osób nie przepadających za aromatem jałowca gin Gordon`s, łagodniejszy. Tonic tylko Schweppes.
50ml ginu
100ml tonicu
plasterek limonki
kilka kostek lodu
no właśnie wrzuciłem w googla ale wszędzie wyświetlały się same nazwy drinków a jakoś nie miałem ochoty przeglądać 100 przepisów ... tutaj od razu widać składniki ...poszło do ulubionych
Podobnie jak kasjo a poza tym jeden z ulubionych to Long Island Ice Tea.
–" koktajl alkoholowy przygotowywany z wódki, ginu, tequili i rumu z dodatkiem triple sec i soku cytrynowego, zmieszanych z colą."
W domu nigdy nie robiłam, bo trochę dużo składników
Jagermeister jest też dobry na rozgrzewkę w zimowe wieczory:
50 ml jagermeistra
porcja capuccino jak na jedną filiżankę
Do szklanki wsypujemy capuccino, dolewamy jagermeistra i zalewamy 150 ml wrzącej wody, mieszamy i pijemy
mam podobnie ale dodaje wódki martini można zastąpić cin cinem
Edit:
dodam proporcje od razu
-wódka czysta lub cytrynowa 50ml
-martini bianco lub cin cin 100ml
-sprite wedle uznania, ja leje 100ml
mozna wymieszać lub nie, to już zależy bond nie mieszał
_________________ Wędkarzu.Jeżeli Ciebie interesuje tylko ryb jedzenie to sprzedaj wędki i wyrzuć zezwolenie.Centrala ryb ma dostatek.Kup sobie rybkę a żonie kwiatek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum