Tomi ma racje,nie oszczędzaj na tarczach.Zimmerman jest całkiem niezłym rozwiązaniem.
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Nie Lut 13, 2011 19:44
[quote="Balas87"]no stać mnie i na to żeby je mieć ze złota ale jaki to jest sens ? ja się pytam czy firma jest dobra ? a nie że mam kupić tarcze na jakie mnie stać...
Pisałem tak dlatego, gdyż tarcze w R600 są podatne na wykrzywienia. Jeśli dodasz do tego konstrukcję piasty przedniego koła, okazać się może, że oszczędność Ci drogo kosztuje. Po prostu tanie tarcze mogą się szybko wykrzywić a wibracje spowodują, że po kilku miesiącach po zamianie tarcz, musisz wymienić je ponownie... i do tego z łożyskami.
Mintex.... a one nie byly czasem na pierwszy montaż
Nie.
Mam klocki mintex`a z tarczami zimmermann i nie narzekam.
dobryziom, ma cały komplet u siebie w coupe i też nie narzekał
Jak za tą cenę to na pewno brać
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pią Lut 18, 2011 21:21
Mogę potwierdzić jakość tarcz Zimmermann - Wymieniłem zaraz po zakupie auta czyli ponad 60 000km temu i jak na razie żadnych problemów. Dodatkowo podczas wymiany okazało się że osłony przeciwbłotne są ...a w zasadzie ich już nie ma tylko rude strzępy i tak jeżdżę bez osłon czasami również i przez kałuże i jest ok (osłony już mam ale jeszcze nie założone - czekają na wiosnę ). Oczywiście do kompletu klocek mintex-a pasuje jak ulał. Do sportu może i się nie nadaje (nie wiem nie sprawdzałem) ale do zwykłego użytkowania to bajka.
Stopień zużycia tarczy po przebiegu podanym wyżej określam tak 10-15% ale co najważniejsze tarcza jest równiutka bez żadnych nierówności
ja miałem w poprzednim autku załozone tarcze i klocki JL. I nigdy tego juz nie zrobię. Na początku było ok, ale po powiedzmy 2k km to balem się rozpędzać
lepiej dorzucić te kilka dych i mieć spokojna jazdę.
Miały być zimmermany a są tarcze brembo, myślę że to dobry wybór
to zależy od partii na która trafiłeś... jeżeli jeszcze są ze starych zapasów to będziesz zadowolony jeżeli nie to już po pierwszym tysiącu się odezwą... Brembo się ostatnimi czasy popsuło jak poprzenosiło fabryki i zrobiło redukcje kosztów.
Brembo się ostatnimi czasy popsuło jak poprzenosiło fabryki i zrobiło redukcje kosztów.
dokładnie, brembo kiedyś to brembo, dzisiaj to ..., ja bym nie ryzykował, ale... fabryka na śląsku jest, a dziwne że nie w Chinach czy Tajwanie tylko właśnie u nas
No i jestem po wymianie tarcz, i mam dziwny objaw otóż przy prędkości tylko i wyłączni 60 km/h przy hamowaniu telepie mi lekko kierownica o dziwo ni wolniej ni szybciej nie zatelepie nawet jadać 120 i hamując nic nie drgnie.... co o tym sądzicie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum