Wysłany: Sob Kwi 23, 2011 19:42 [R416 '99]Nie odpala po wymianie uszczelki pod głowicą
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam,
po wymianie uszczelki pod głowicą auto przestało odpalać. Tak naprawdę to przestał odpalać przed wymianą uszczelki, w trakcie jazdy zakrztusił się i zgasł.
Kompresja bdb, kopułka, palec, przewody, czujnik położenia wału sprawdzone, iskra jest, paliwo dochodzi do cylindrów, rozrząd ustawiony poprawnie, a dalej nie chce zapalić.
Macie pomysły co mu jeszcze może być?
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 23, 2011 19:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
świece sprawdzone
a czujnik temperatury... przy obecnych temperaturach to raczej nie powinien sprawiać problemów nawet uwalony... ale nie zaszkodzi spróbować go odłączyć
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
ja sprawdzałem ostatnio u siebie ten czujnik,i przy odłączonym samochód w ogóle nie odpalał. Można by jeszcze sprawdzić pod względem drożności przewody podciśnienia idące do kolektora dolotowego, a może czujnik podciśnienia uwalony?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum