Wysłany: Pon Maj 30, 2011 20:04 [R75] Gaśnie podczas jazdy, kontrola trakcji
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Mam bardzo nie typową usterka. Ostatnio kilka razy zdarzyła sie sytucja ze podczas jazdy i nie tylko gdy silnik nabierze prawidłowej temperatury wyłącza sie, i zaswiecaja sie kontrolki kontroli traki i nie prawidłowej pracy silnika, po wyłączeniu silnika nie daje sie odpalic ponownie.( kreci ale nie odpala) myslicie ze to wina elektroniki, jakis bład? czekam na wszelkie podpowiedzi!! pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez apples Pon Maj 30, 2011 20:53, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 20:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 20:47
Myślę , że trzeba sprawdzić czy nie jest zamknięta (mogła się zaciąć klapka albo linka ) przepustnica od kontroli trakcji. Może być coś z czujnikiem położenia przepustnicy TC lub serwomotorem.Jest za mało info do dokładniejszej oceny.
problem pojawił sie w trakcie na jechania na zalegający śnieg przy dużej predkosci( oderwało dolne maskowanie,czyt. płyte) A gdzie mogę sprawdzić ta przepustnice i jak ocenie czy sie zacina czy działa poprawnie?:)
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 21:07
miehalek40 napisał/a:
problem pojawił sie w trakcie na jechania na zalegający śnieg przy dużej predkosci
to lepiej zacząć od serwomotoru zamontowanego na ścianie grodziowej.Otwórz pokrywę s/motoru i sprawdź czy nie wyskoczyła lub urwała się linka , a może on się zaciął.
miehalek40 napisał/a:
A gdzie mogę sprawdzić ta przepustnice i jak ocenie czy sie zacina czy działa poprawnie?:)
Trzeba ściągnąć f.powietrza i rurę gumową zamontowaną na obudowę przepustnicy.Będzie widoczna przepustnica TC. Na osi jest czujnik położenia tej przepusnicy (wpięta jest wtyczka z przewodami ).Poruszać ręcznie dźwignią.Przepustnica normalnie powinna być otwarta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum