Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 17:32 [Accord 2.0 TDI] Jakie tarcze i klocki na przod?
Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam!
Od jakiegos czasu moje auto ma objawy typowe dla zwichrowanych tarcz. Czyli podczas hamowania pojawiaja sie spore drgania.
I wlasnie w tej sprawie chcialem sie doradzic, jakie tarcze i klocki wybrac.
Poczytalem co nieco na forum, ale w zwiazku z tym, ze wybor wsrod producentow jest spory... mimo wszystko chcialem sie poradzic.
Najlepiej tych uzytkownikow ktorzy znaja temat z autopsji.
Dodam ze moj wybor sklania sie w strone:
tarcz BREMBO nr 09.5290.14 - 99PLN 1szt na Allegro
klockow FERODO nr FSL904 - 95PLN komplet
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 17:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
oprócz tarcz będziesz musiał raczej też wymienić łożyska bo mało który mechanik potrafi (lenistwo)wymienić tarcze bez wymiany łożysk teoretycznie powinno się wymieniać komplet tarcza z łożyskiem (a właściwie z piastą) więc lepiej zainwestować w dobre markowe tarcze
_________________ To ja Alex z chłopakami w ręku kierownica ,szosa przed nami...
Ja polecę tarcze TRW, ATE mi się bardzo szybko zwichrowały. Jeżeli jeździsz dosyć dynamicznie polecam Black Diamond, ale n9ie należą do tanich. Tak jak kolega napisał wyżej razem z tarczami dobrze wymienić łożyska. Często mechanik będzie potrafił wymienić tarcze bez łożysk, ale rzadko się zdarza, żeby przy wymianie tarcz nie zeszła bieżnia z łożyska, co skutkuje później szybkim zużyciem łożyska, a później robota drugi raz ta sama. Jeżeli chodzi o klocki Ferodo jest jak najbardziej trafnym wyborem. Generalnie w tym aucie trzeba się kierować zasadą twarda tarcza, miękki klocek
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum