Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam.
Mam kilka pytań odnośnie swojego Roverka.
Mam już na wykończeniu zawieszenie z tyłu?
Jakie polecacie kupic? Monroe? Nowe, czy używane?
Hamulce też mam na wykończeniu i chcę kupic zaciski od welyntowanych, bo w swoim mam wersję lite, do tego tarcze TRW i klocki ATE? Dobry zakup?
Mam jeszcze jeden problem. Jak ruszam autem to na każdym biegu świeci albo mruga kontrolka od ręcznego-wykrzyknik. Nieraz jak jadę 5 spokojnie to nawet świeci, a na każdym biegu to już standart że świeci albo mruga.. Czy wiecie co to może byc?
Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 14:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Hamulce też mam na wykończeniu i chcę kupic zaciski od welyntowanych, bo w swoim mam wersję lite, do tego tarcze TRW i klocki ATE? Dobry zakup?
Dobry. A może od razu komplet ATE
kamilosbos napisał/a:
Mam jeszcze jeden problem. Jak ruszam autem to na każdym biegu świeci albo mruga kontrolka od ręcznego-wykrzyknik. Nieraz jak jadę 5 spokojnie to nawet świeci, a na każdym biegu to już standart że świeci albo mruga.. Czy wiecie co to może byc?
Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam.
Zaglądałeś czy masz płyn hamulcowy?
Może zmień i odpowietrz układ i nie będziesz chciał zmieniać na wentylowane.....
kamilosbos napisał/a:
Mam już na wykończeniu zawieszenie z tyłu?
Nie wiem, wystarczy pojechać na stacje diagnostyczną a tam powiedzą Ci co musisz zmienić.
kamilosbos napisał/a:
Jakie polecacie kupic? Monroe? Nowe, czy używane?
Najpierw zrób j.w.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Chcę kupic wentylowane bo chciałbym trochę polepszyc hamulce w swoim Roverku.
Na nowych klockach zrobiłem ok 35tys km i wtedy też tarcze były toczone i mechanik powiedział że na nich już nie pojeżdżę długo dlatego i tak muszę wymienic.
To mówicie że tarcze z ATE też będą dobrym wyborem?
Płynu hamulcowego mam na minimum. Wogólę już słychac jak się klocki trą przy hamowaniu.
Edit:A zawieszenie wiem że mam na wykonczeniu bo z tyłu prawe koło strasznie wali i czuję jakbym na 3 kołach jechał..
Czyli kupie amorki KYB na tył, doleję płynu hamulcowego i wtedy zobaczę jak będzie wszystko grało.
Możecie mi jeszcze powiedziec dlaczego jak dodaje mu gwałtownie gazu przy niskich obrotach,albo jak puszczam gaz to bardzo mi autem szarpie?
Mogą to byc świece i przewody?
Dodam że mam auto dwa lata i zrobiłem nim 45 tyś km i tych rzeczy nie wymieniałem.
Dodam że jeżdże na instalacji gazowej STAG-200, ale na benzynie również tak samo szarpie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum