Wysłany: Nie Paź 21, 2012 18:50 [R45] problem z odpowierzeniem ukladu chlodzenia
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
witam mam problem z odpowietrzeniem roverka , pekl mi waz co idzie co nagrzewnicy co laczy sie z puszka cieplo -zimno.po wymianie nie moge odpowietrzyc ukkladu odkrecilem srube na wezu i tam leci plyn czyli ok ale gotuje sie woda w wyrownawczym, i nie grzeje w srodku a grzało bdb podejrzewam zapowietrzenie nagrzewnicy ale jak ja odpowietrzyc i dlatego pewnie bulgocze w wyrownawczym.waz pekl na postoju wiec woda byla zanim auto zgasilem .pomocy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 21, 2012 18:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
drozdzik, wymień płyn wg instrukcji, którą zalinkował leszczu.
Od siebie dodam, że możesz dosyć długo czekać na włączenie wentylatora, ale jest to konieczne. Nie uda Ci się wymienić całego płynu, ale warto zapamiętać ile starego płynu się wylało, żeby wlać taką samą ilość i wiedzieć czy układ już się całkowicie odpowietrzył.
hej pojawil sie problem jest wyciek miedzy pompa a chyba to termostat na rys zaznacze jak to naprawic do tego jest przykrecona miarka od oleju, naczerwono zaznaczylem wyciek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum