Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1998
Witam wszystkich,
pewnego dnia gdy jechałem moim Roverem 214i nagle stracił moc i zgasł. Po kilku próbach odpalenia silnika wkońcu zapalił ale po chwili stracił obroty i zadusił się. Stało się tak kilka razy. Po kolejnych kilku próbach odpalenia wkońcu wskoczył na obroty i pojechałem, ale wogóle nie miał już mocy i zaczął bardzo głośno chodzić. Gdy podniosłem maskę usłyszałem głośno chodzące tłoki jak w dieslu a przecież to benzyna. Oczywiście wszystkie płyny były w porządku, olej niedawno wymieniany wraz z naprawą uszczelki pod głowicą. Zaprzestałem dalszej jazdy i zacholowałem go do mechanika, który po rozebraniu stwierdził, że jest to pompa oleju.
Może ktoś z Was miał podobny problem i pomoże mi go rozwiązać?
Sytuacja jest o tyle skomplikowana, że w sklepach w pobliżu mojej miejscowości nie ma takiej pompy, na szrotach również.
A może ktoś z Was ma do sprzedania taką pompe?
A może to nie pompa?
Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony przez thc Pon Lis 05, 2012 20:26, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 05, 2012 19:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Najpierw popraw Temat według zasad forum bo zaraz admin Cię namierzy
Skoro mechanik stwierdził że to pompa to dla czego mu nie wierzysz ?
Czy wcześniej zapaliła się kontrolka od oleju ?
Czy brak smarowania spowodował jakieś dodatkowe uszkodzenia ?
Jeśli szukasz pompy spróbuj TU
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Dzięki koledzy.. kupiłem wczoraj pompe.. jechałem po nią ok 200km dziś mechanik będzie ją zakładał jutro dam znać co i jak
Bardzo rzadka usterka podobno z tą pompą oleju (tak stwierdził mechanik) dlatego tak ciężko ją dostać.. Auto po wymianie pompy wróciło do poprzedniego, zdrowego stanu. Dzięki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum