Wysłany: Wto Mar 19, 2013 23:11 [R620] Olej w intercoolerze.
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam, mam pytanie
ostatnio przy wymianie rozrządu mechanik poinformował mnie że w intercoolerze był olej. Wiem, że to nie jest dobry znak. Od kąd wymieniałem olej czyli od października sprawdzam często jego poziom i jest bez zmian. Wie ktoś może jaka jest przyczyna i co ewentualnie należało by zrobić, czy regenerować turbinę czy co, czy po prostu to już taki wiek, że nie ma się co dziwić oraz ile mogłoby to kosztować ?
Ostatnio zmieniony przez kruszan Czw Kwi 04, 2013 14:15, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 19, 2013 23:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam, mam pytanie
ostatnio przy wymianie rozrządu mechanik poinformował mnie że w intercoolerze był olej.
dużo tego oleju? Każda sprężarka nawet dobra potrafi śladowe ilości jego zassać. Chyba że intercooler tonie w oleju i reszta układu zasilania powietrza też pływa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum