Wysłany: Sro Wrz 11, 2013 15:46 [Honda Accord]Dziwna kultura pracy silnika 2.0 TDi
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam, mam taki problem, że moja Honda Accord ma bardzo dziwną i głośną prace silnika, tzn jak jest zimny i na ssaniu to pracuje dość ładnie a jak już się rozgrzeje to tak jakby klepał dokładnie tak jak na tym filmiku
http://www.youtube.com/watch?v=iXg5EX20E8E
Co może być przyczyną takiej pracy silnika? Bo przyśpiesza ładnie, nie kopci, nie bierze oleju (zrobiłem 4 tys km i ani drgnęło) odpala też bardzo ładnie, leje paliwo Orlen Verva lub BP Ultimate. Dodam jeszcze że rzadko ale czasem, silnik pracuje jak w zegarku i nie mam pojęcia dlaczego tak jest ?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 11, 2013 15:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mój Accord troche chyba ma taka mniej twardą pracę. Ale podobnie pracuje. A która poduszka odpowiada za to, że silnik nie ma drgań? Bo u Ciebie zero drgań na silniku a mój ma lekką padaczkę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum