Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam serdecznie. Mam takie pytanie w moim roverze 75 powstał problem i nie wiem tak naprawdę co robić. Od jakiegoś czasu podczas jazdy na piątym biegu skrzynia daje o sobie znać i hałasuje. Czy to może być poważny problem. PILNE z góry dziękuje.
Ostatnio zmieniony przez apples Sob Kwi 26, 2014 21:54, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 13, 2014 18:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
u mnie zaczęła hałasować na 3 potem na 5 aż w końcu nie dało sie jechać - w sensie że głośniej niż w starym polonezie było i sie skończyło tym że mam 2 skrzynie i jest cicho ha
jak już hałasuje to wymiana oleju raczej nic nie da! u mnie olej był w normie i nowy i nic to już nie dało trzeba było druga skrzynie wsadzić to dopiero pomogło
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam ponownie i zwracam się z nową prośbą. Mam problem z tą skrzynią i zamierzam ją wymienić. Czy może ktoś wymieniał osobiście skrzynię biegów i czy można samemu wymienić. Chcę kupić skrzynię i na co powinienem zwrócić uwagę przy używanej. pozdrawiam i z góry dziękuję.
ja wymieniałem automatyczną skrzynie i powiem ci ze samemu nie ma szans nawet we dwóch nie da rady włożyć, ponieważ waży prawie 100 kg. Z manualem jest podobno sporo łatwiej, nawet wyciągnąć jest dużo łatwiej i waży pewnie z połowę tego co automatyczna. Do automatu użyłem wyciągarki. No i pewnie bez kanału Ci się nie uda
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
musisz odkręcić sanki - jak ich nie opuścisz to namęczysz a i tak pewnie nie zejdzie. Do tego trzeba wykręcić lewy amortyzator i przez kolo ja wyciągnąć - nie w dol ani nie w gore. Ja robiłem sam 2 czy 3 razy i da się, kanał wskazany, chociaż niektórzy robili bez i tez dali rade
[ Dodano: Sro Mar 19, 2014 20:17 ]
skrzynka wazy ok 40 kg
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum