Wysłany: Wto Lip 21, 2015 20:12 [R45]Drgania silnika
Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam,
Od jakiegoś czasu mam pewien problem. Niekiedy w moim Roverze dochodzi do drgań silnika które odczuwam na dźwigni od skrzyni biegów która także drga. Silnik wydaje wtedy inne dźwięki i wizualnie widać, że drga. Nie zdarza się to zawsze, ale jeśli ma to miejsce to tylko na wolnych obrotach, kiedy dodaję gazu drgania nie są odczuwalne. Często pomaga wyłączenie silnika i ponowne włączenie. Nie jest to jakieś regularne zjawisko i nie pojawia się zawsze, wydaje mi się, że kiedy jeżdżę "agresywniej" i jazda nie jest płynna, ale nie jestem pewien czy to może mieć jakiś związek. Wie ktoś co mogłoby być przyczyną ? Mój Roverek ostatnio robi problemy, dlatego może już lekko przewrażliwiony wolę się poradzić. Podpinałem auto pod komputer, ale nic nie pokazał.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 21, 2015 20:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum