To ta cała Cewka Czasu Wtrysku Paliwa. Ale nie mam pojęcia o so z nią chodzi Proponuję mimo wszystko sprawdzić kabelkologię przysilnikową (przypompową) i zapytać jakiegoś szpeca od pomp co z tą cewką może być nie teges Sam chyba bedę musiał się udać do pompiarza to się spytam przy okazji o cewkę i o falowanie obrotów
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Lut 2004 Posty: 163 Skąd: Nowy Sącż
Wysłany: Pią Maj 11, 2007 20:14
Poruszałem wszystkimi dostępnymi wtyczkami był spokój cały dzień wczoraj, a dzisiaj znowu sie zaświecił, musze podejść jeszcze raz na spokojnie do tematu wtyczek.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pią Maj 11, 2007 21:54
Wszystko przemawia więc za tym, że to sprawa zaśniedziałych styków w którejś wtyczce. Najlepiej rozpinać po kolei i oglądać.
Oprócz wtyczek zająłbym się także samymi przewodami - rozwinął izolację i obejrzał bardzo dokładnie czy któryś z nich nie jest gdzieś przywędzony lub przyłamany.
PS>Nie wykluczaj jednak tak do końca samej cewki oczywiście, ale to zostaw ewentualnie na koniec jakiemuś specowi.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Lut 2004 Posty: 163 Skąd: Nowy Sącż
Wysłany: Sob Maj 12, 2007 09:56
zrobię to na spokojnie w poniedziałek i zdam relacje na bieżąco.
[ Dodano: Wto Maj 15, 2007 8:06 pm ]
Przepatrzyłem wszystkie wtyczki, popsikałem każdą jakimś niemieckim preparatem, skasowałem błąd 55 razy przekręcając zapłon, zdiagnozowałem mrygając check engin'em, podaje że wszystko ok, nie wyswietla na razie 34 kodu i od rana check nie błysnął, oby tak dalej, za to Honda sie psuje
[ Dodano: Pią Maj 18, 2007 3:58 pm ]
Wieczorem, znowu zaświecił dwa razy na chwilke, i dalej błąd kod 34, w poniedziałek jestem umówiony z diesel'owcem zobaczymy co wygrzebie.??
[ Dodano: Sob Maj 26, 2007 11:36 am ]
Zrobione, byłem w środę u diesel'owca było coś nie tak z pierwszym wtryskiwaczem, zawieszał sie, facet przeczyścił skasował błędy, wziął 150 zł i autko w porównaniu do wcześniejszej jazdy to dosłownie lata. Dzięki wszystkim za pomocne wskazówki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum