Pomógł: 33 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 371 Skąd: Pszczyna
Wysłany: Nie Lip 08, 2007 16:04 [R45] Kabelki sondy lambda
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Urwaly mi sie dwa kabelki od sondy (biale), doczytalem ze te sa odpowiedzialne za podgrzewanie sondy. Tylko teraz nie wiem jak je wlutowac, czy jest to obojetne czy nie?
Bo teraz nie wiem jak byly . prosze o pomoc i pozdrawiam.
[r45 1.8 00r]
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 28, 2010 21:26, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 08, 2007 16:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 106 Skąd: Rybnik
Wysłany: Nie Lip 08, 2007 19:20
Wydaje mi sie ze to obojetne jak to podlaczysz jezeli tylko biale Ci sie urwaly bo to tylko grzalki Ale wiem na 100% ze bedziesz mial probleby bo tego sie nie da polutowac bo to sa kabelki stalowe wiec zrob tak jak ja a mianowicie konektory pozaciskalem i dziala jak ta lala (oczywiscie pozniej zaizoluj otulina termozgrzewalna)
Wysłany: Nie Lip 08, 2007 20:07
AndrewS napisał/a:
biale sa od grzalki, wiec biegunowosc jest nieistotna, polutowac jest je bardzo ciezko, nawet przy uzyciu kwasu
Rozebralem ta wtyczke, do tych bolcow wlutowalem miedziane przewody i wypuscilem je na zewnatrz. Pozniej udalo mi sie to polutowac ale za to polaczenie glowy nie dam, wiec chyba polacze to przez zacisnie przewodow od sondy z tymi miedzianymi z wtyczki. Co o takim czyms myslicie? pozdrawiam.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 106 Skąd: Rybnik
Wysłany: Nie Lip 08, 2007 20:20
Przepraszam ale nie widze sensu wykonywania takowej czynnosci bo nawet gdyby Ci sie to udalo polutowac to i tak jest tylko z jednej strony tzn od wtyczki a co z kablami od sondy strony?(no chyba ze czegos nie zrozumialem)
Wysłany: Nie Lip 08, 2007 20:23
Cytat:
Przepraszam ale nie widze sensu wykonywania takowej czynnosci bo nawet gdyby Ci sie to udalo polutowac to i tak jest tylko z jednej strony tzn od wtyczki a co z kablami od sondy strony?(no chyba ze czegos nie zrozumialem)
uzyje konektora zaciskowego i zacine przewody razem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum